Vestuvinių suknelių medžiagos

Vestuvinės suknelės pasirinkimas yra vienas iš svarbiausių pasiruošimo šiai svarbiai dienai elementų . Nuotakos ieško tinkamo kirpimo, kirpimo ar spalvos, kad atrodytų nuostabiai ir, svarbiausia, jaustųsi patogiai ir lengvai. Kaip paaiškėja, čia svarbų vaidmenį vaidina ir vestuvinės suknelės medžiaga. Kokį audinį pasirinkti? Mes ateiname padėti.

 

Audinys vestuvinei suknelei yra tema, kuri ypač įdomi nuotakoms, planuojančioms siūti savo svajonių suknelę pas siuvėją. Dažnai tokiu atveju nuotaka yra atsakinga už tinkamo audinio tiekimą ir pristatymą arba aktyviai dalyvauja procese kartu su siuvėja, ieškodama geriausio audinio projektui. Tačiau net ir tos nuotakos, kurios nusprendė pirkti suknelę salone, turėtų žinoti bent jau pagrindinius audinių tipus, kad būtų lengviau bendrauti su pardavėju pasirinktame vestuvių salone.

Kokią medžiagą pasirinkti vestuvinei suknelei?

Satino 

Satinas yra minkštesnė medžiaga. Lygus, tekantis, blizgus iš vienos pusės, matinis iš kitos. Puikiai tinka elegantiškiems formaliems drabužiams, jis dažnai yra šiek tiek storesnis, o tai leidžia gerai priglusti ir pabrėžti moterišką figūrą. Satinas taip pat yra geras pasirinkimas rudens ir žiemos vestuvėms, nes jis apsaugo nuo šalčio. Klasikinės vestuvinės suknelės yra pagamintos iš satino. 

Tiulis 

Daugeliu atvejų tai yra skaidrus tinklinis audinys. Nors tiulis daugiausia siejamas su platėjančiais sijonais, yra daugybė veislių, kurios turi skirtingą paskirtį: minkštas ir elastingas tiulis, itin erdvus šilko tiulis, formuojamas itališkas tiulis ar labiau nepermatomas muslino tiulis, taip pat yra šydo tiulis, kuris yra šiek tiek standesnis.

 

Organza 

Organza yra dar vienas plonas ir skaidrus audinys, skirtumas tarp organzos ir tiulio yra tas,  kad organza tuo pačiu metu  yra standi ir lengva. "Organza" puikiai tinka pūstai išvaizdai ir suknelėms su dideliais kiekiais, kurie tuo pačiu metu palieka erdvų įspūdį.

 

Šifonas

Šifonas - Lengvas ir erdvus audinys su skaidriu pynimu. Labai malonus liesti. Šifonas dažnai naudojamas laisviems, tekantiems boho stiliams.

Mitkalis

Muslinas yra labai kilnus audinys, turintis neįtikėtiną patogumą. Lygus, permatomas ir minkštas liesti.  Muslinas yra puiki medžiaga vestuvinės suknelės dugnui. Moterys mėgsta kūrinius, pagamintus iš šio minkšto, tekančio, permatomo audinio, nes jis įspūdingai dera prie figūros, pabrėždamas moteriškas formas.

Šilkas

Kalbėdami apie vestuvių aprangą, negalime praleisti šilko, kuris yra viena kilniausių medžiagų. Šilkas yra itin lengvas, kilnus medžiaga, lygus ir slidus. Šilko suknelė džiugins daugelį svečių.

 

Taftas

Taftas yra gana standus, lengvas ir švelnus audinys. Jis puikiai dera su visų rūšių užuolaidomis, klostėmis, maivymusi ir dekoracijomis. Mes išskiriame lygias arba raukšlėtas veisles. Jis gali būti stiprus arba šiek tiek blizgus. Suknelės formą lengva suteikti jos nesveriant. Ar galite papuošti visas sukneles taftu? Vestuvinę suknelę galima praturtinti tafta, tačiau tai reikia daryti atsargiai ir estetiškai, kad nepersistengtumėte.

Nėriniai

Nėriniai yra ne kas kita, kaip ažūrinė pynė, kuri daro įspūdį raštų turtingumu. Nėriniai yra gana universalus audinys - priklausomai nuo formos ir tekstūros, jis tinka tiek boho, tiek romantiškoms, tiek sudėtingesnėms suknelėms. Jei svajojate apie kaimišką vestuvinę suknelę, joje tikrai turėtumėte turėti nėrinių elementų. Nėrinių variantas yra gipiūras (taip pat žinomas kaip Venecijos nėriniai), kuriam būdingas stipriai išgaubtas modelis ir pagrindo trūkumas. Dažnai naudojamas korsetams.

Krepas 

Elastinga ir minkšta medžiaga, atspari raukšlėms. Krepas puikiai atrodo su aptemptomis suknelėmis, stipriai pabrėžiančiomis nuotakos figūrą.

Žakardo

Žakardas yra stora ir sunki medžiaga su reljefiniais raštais. Tai atrodo kaip baroko audiniai. Puikiai tinka prie trumpų vestuvinių suknelių ar labai elegantiškų retro/vintažinių vakarėlių suknelių. 

Georgette

Georgette - Tekanti ir mėsinga, matinė, permatoma medžiaga, puikiai tinkanti erdvioms vestuvinėms suknelėms. Šiek tiek standesnis ir sunkesnis už musliną.

Jei vis dar įdomu, kokia medžiaga atitiks jūsų lūkesčius, nebijokite susitarti vestuvių salone, net jei planuojate siūti suknelę pas siuvėją. Tai vienintelis būdas palyginti skirtingus variantus ir pamatyti, kaip juose jaučiatės.

Komentarai ()

Pakrovimo...