Žakardo savybės

Kaip gaminamas žakardas – unikalių raštų audinys?

Žakardo audinys yra pagamintas iš staklių, kuriose yra žakardo mechanizmas. Ši mašina yra sąsmaukos įtaisas, skirtas daugiaspalvių ir raštuotų audinių audimui, kuris leidžia gauti beveik bet kokį modelį.

Įdomu tai, kad motyvas sukuriamas ne tik išskiriant jį kita spalva. Vienspalvis žakardas taip pat gali būti austi ant staklių, kuriose modelis yra kitokio ataudų ar metmenų siūlų išdėstymo rezultatas. Dėl to jis yra šiek tiek įgaubtas arba išgaubtas ir šiek tiek kitaip atspindi šviesą, sukurdamas kitokios spalvos įspūdį. Raštai taip pat gali būti dažomi, o tai pasiekiama dviem būdais – naudojant skirtingas ataudų siūlų ar metmenų spalvas. Taip sukuriami kelių sriegių arba kelių metmenų žakardai.

Naudojamos audimo technikos ir įvairūs pynimai, tokie kaip linas, twill ar satinas, daro žakardo audinius itin gausius įmantriomis dekoracijomis. Jau kūrimo etape modelis tampa neatskiriama medžiagos dalimi, kurios dėka yra tikrumas, kad apdaila nebus nusidėvėjusi, subraižyta ar ištempta.

Ką galima siūti iš žakardo?

Žakardas – masyvios ir sunkios struktūros audinys – kelia daug ginčų. Tačiau tikrai nereikėtų to bijoti. Tai medžiaga, kaip ir bet kuri kita, ir daugeliu atvejų ji tikrai vyrauja prieš klasikiniu būdu austą kilnų šilką, natūralų liną ar medvilnę. Žakardo audiniai tikrai yra mažiau elastingi nei žakardo megzti audiniai, tačiau jie rado daugybę pritaikymų madoje. Jiems būdingas storas siūlų pynimas, atsparus kintančiai temperatūrai.

Žakardas yra itin patvarus ir efektyvus audinys – visa tai dėka turtingo dizaino. Tai nėra medžiaga, kuriai reikia ypatingos priežiūros ir kuri nėra linkusi raukšlėtis. Žakardo audinys puikiai tinka kaip medžiaga aprangai ypatingoms progoms. Jo struktūra daro jį labai kilniu išvaizda. Be to, jis yra prieinamas įvairiomis versijomis. Rasite m.in:

  • raštuotas žakardas, pvz., su žiedais,
  • blizgučių žakardas,
  • šilko žakardas,
  • medvilnės žakardas.

Taigi galite lengvai pasirinkti medžiagą savo siuvimo projektui. Žakardas puikiai tinka suknelėms, švarkams, paltams ar kostiumams. Kiekviena iš jo siuvama apranga bus labai elegantiška ir unikali. Priklausomai nuo pasirinkto audinio tipo, jis puikiai tiks ne tik vakariniams drabužiams, bet ir kasdieniams drabužiams. Jei jums sunku nuspręsti, kuris žakardas iš mūsų parduotuvės geriausiai atitiks jūsų projektą, galite užsisakyti nemokamą audinio pavyzdį nurodytu adresu. Tada susipažinsite su tikrąja jo spalva ir struktūra ir priimsite teisingą sprendimą.

Žakardo medžiaga nepakeičiama vidaus apdailoje

Kadangi žakardas turi labai didelį mechaninį stiprumą, audinys puikiai tinka interjero dizainui. Anksčiau žakardo užuolaidos ar sunkios dekoratyvinės staltiesės buvo standartinės. Šiuo metu jie buvo pakeisti šviesiomis žaliuzėmis ir žaliuzėmis, tačiau žakardo medžiaga vis dar puikiai atrodo kaip valances, užuolaidos, lovų užvalkalai arba retro stiliaus lempų atspalviai. Tai taip pat gera medžiaga baldų apmušalams, ypač valgomojo kėdėms ar žemoms išmatoms, pridedamoms prie moterų persirengimo stalų.

Kaip rūpintis žakardu?

Žakardas, kaip ir kiti konstrukciniai audiniai, neturi būti plaunami šlapi. Iš šių medžiagų pagaminti drabužiai kiekvieną kartą turi būti sausai valomi. Jie standartiškai lyginami kairėje pusėje. Tačiau reikia nepamiršti, kad žakardo audiniai dažnai yra jautrūs temperatūrai. Jei tai mišraus pluošto audiniai, temperatūra turėtų būti parenkama pagal jautriausią pluoštą.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...