Medvilniniai audiniai

Medvilnė yra populiari, praktiška ir funkcionali. Jis išpopuliarėjo daugiausia dėl palyginti mažos kainos ir savybių, dėl kurių jis yra kilnus - minkštumas, malonumas liesti ir dėvėti, elastingumas ir draugiškumas odai. Medvilnė yra įvairių rūšių ir naudojama kaip audinys įvairių tipų drabužiams.

Medvilninis audinys turi daugiau privalumų nei trūkumai

Reikia pripažinti, kad medvilnė turi tam tikrą polinkį raukšlėtis (tai ji kompensuoja lengvai skalbdama ir lygindama) ir džiūsta gana ilgai. Tačiau čia baigiasi jo trūkumai, o jų vietoje yra privalumų – šnekamosios kalbos terminas "medvilnė" reiškia higroskopinius audinius, atsparius tempimui ir aukštai temperatūrai. Medvilninis audinys yra jautrus dažymui, todėl ant jo galite gauti bet kokius ir unikalius raštus. Tai medžiaga, kuri yra saugi odai ir nealergizuojanti. Jis labai gerai veikia drabužiuose, skirtuose vaikams ir alergiškiems žmonėms.

Medvilninių audinių tipai

Mūsų didmenininke galite užsisakyti bet kokius medvilninius audinius – galite rinktis iš įvairių raštų, storių ir rūšių audinių. Pastarieji skiriasi savo savybėmis, todėl verta susipažinti su kiekvieno iš jų savybėmis.

Aksomas

Velvetas yra susijęs su delikatesu, minkštumu ir lengvumu dėl priežasties. Jo pagrindinė žaliava yra medvilnė, tarp kurios pridedami metmenų siūlai ir ataudų siūlai kilpų pavidalu. Dažniausiai medvilniniai aksominiai audiniai yra vienspalviai, tačiau taip pat galite užsisakyti dažytus raštais. Anksčiau aksomas buvo naudojamas aukščiausios klasės, elegantiškesniems drabužiams gaminti. Pavyzdžiui, reprezentaciniais tikslais. Šiandien aksomas dažnai naudojamas užuolaidose, apmušalų audiniuose ar suknelėse ir palaidinėse.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Velvet ir Velour

Satino

Satinas gaminamas iš medvilnės verpalų ir viskozės pluošto. Dėl savo pynimo jis yra minkštas ir subtilus liesti. Labai grakšti medžiaga modeliams ir dažoma iš vienos pusės. Dažniausiai jis naudojamas apatinių drabužių, marškinėlių, suknelių, taip pat baldų ar dekoratyvinių audinių apmušalų gamybai.

Veja

Batiste taip pat yra lino ir šilko veislių, tačiau medvilninis audinys yra labiausiai paplitęs. Jam būdingas paprastas pynimas, jis yra lengvas ir labai malonus liesti. Geras pasirinkimas vasaros dienoms, bet ir kaip langų apdaila batiste užuolaidų pavidalu. Batiste yra kvėpuojantis ir leidžia odai kvėpuoti. Įlenkimus, kuriuos sukelia skalbimas, gana lengva išlyginti. Dažniausiai jis naudojamas siūti apatinius drabužius, palaidines ir sukneles. Mūsų didmenininke galite jį gauti siuvinėtu, atspausdintu ir suglamžytu pavidalu.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Medvilnė ir Batiste

Džinsinio

Populiaresnis jo pavadinimas yra džinsinis audinys, kuris visada asocijuojasi su aukštos kokybės madingomis kelnėmis. Taip yra ir – džinsinis audinys dažniausiai naudojamas šio tipo drabužių gamybai, bet ne tik. Džinsinis audinys taip pat apima:

  • Striukės
  • Marškiniai
  • ar net kuprines.

Jis yra skolingas savo būdingą išvaizdą siūlų pynimui. Metmenų ir ataudų pynimas leidžia sukurti labai patvarią medžiagą. Klasikinė mėlyna spalva gaunama naudojant indigo pigmentą, gautą iš indigo dažų. Džinsinis audinys būna skirtingo storio ir dažnai pridedamas elastanas.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Džinsai ir velvetas

Satino

Satinas gaminamas naudojant satino pynimą. Taip pat, kaip ir jis, jis yra malonus liesti, minkštas ir patvarus. Jis sugeria ir išskiria drėgmę, ir kadangi, kaip ir visa medvilnė, ji yra gana higieniška, ji dažnai naudojama kaip patalynės medžiaga.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Satinas

Poplinas

Šio tipo medvilninis audinys pasižymi ilgaamžiškumu ir stiprumu. Jis pasižymi linu ir tankiu pynimu su skersinėmis stygomis. Įdomu tai, kad kuo tankesnis pynimas, tuo blizgesnis audinys atrodo. Jis būna įvairių storių ir spalvų. Paprastai jis naudojamas kaip paltų, švarkų, sijonų, marškinių, palaidinių ir suknelių medžiaga.

Flanelė

Jis yra kaip šilko ir vilnos audinys. Labai populiarus, daugiausia dėl savo šilumos izoliacijos savybių. Jis priskiriamas audinių grupei su pluošto sluoksniu ir šlifuotu veliūru. Taip yra todėl, kad jis susidaro braižant kailį ir jį pjaustant. Minkštas, malonus liesti, galimas tiek vienos spalvos, tiek raštuotas. Dažniausiai jis naudojamas kaip medžiaga patalynės, marškinių ir pižamų gamybai.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...