Viskozė ir linas - kokia yra ši medžiaga?

Viskozė – kas tai per skaidulos?

Viskozė yra pagaminta iš dirbtinių pluoštų. Jo pagrindinis elementas yra celiuliozė. Modalas (paprastoji mediena), bambukas, siblonas (spygliuočių mediena) ir tenselis (ekvalipt) naudojami kaip žaliavos celiuliozės gamybai. Jis priskiriamas dirbtiniams pluoštams, pagamintiems iš natūralių ingredientų. Jo gamyba pradžioje primena popieriaus gamybą. Daugelio techninių procesų įtakoje ši medžiaga įgyja būdingų savybių.

Ar viskozė yra natūrali medžiaga?

Audinių gamyboje naudojami pluoštai skirstomi į sintetinius, natūralius ir dirbtinius. Pirmieji yra sukurti nuo nulio laboratorijoje ir neturi atitikmens gamtoje. Antrasis yra visiškai augaliniai arba gyvūniniai produktai, tokie kaip vilna, linas, medvilnė arba šilkas. Kita vertus, dirbtinių pluoštų grupė apima tuos, kurie gaminami iš natūralių žaliavų ir yra jų ištikimi kolegos. Viskozės pluoštas buvo priskirtas dirbtiniams audiniams. Pagal minėtą padalijimą tai nėra nei sintetinė, nei natūrali medžiaga. Jis gaminamas dirbtinai iš natūralių žaliavų.

Audinys, pagamintas iš 100% viskozės , yra minkštas ir lengvas. Jo savybės gali būti panašios į medvilnę, nes tai labai malonu liesti. Jis gražiai priglunda prie kūno, šiek tiek teka. Viskozės drabužiai yra kvėpuojantys ir, svarbiausia, kvėpuojantys.

Linas – tobula gamtos dovana

Linas yra natūrali medžiaga, pagaminta tik iš augalinių pluoštų. Tai žaliava, kurią žmonės naudojo daugelį amžių, o pirmasis linų pluošto panaudojimas buvo užfiksuotas maždaug 7500 m. Pr. Kr. e. Pirmieji lininiai audiniai buvo gaminami senovės Egipte apie 27–22 a. pr. m. e. Jie buvo austi ant vertikalių staklių, o tuo metu sukurtas lininis audinys turėjo skirtingą svorį ir skanėstus. Taip buvo ir todėl, kad jis buvo naudojamas siūti tiek išskirtinius kunigų drabužius, tiek paprastus marškinius vargšams.

Lino nauda buvo vertinama ištisas kartas. Medžiaga yra antialerginė, kvėpuojanti, draugiška odai, o šiuolaikiniai gamybos metodai suteikia jai šilko savybių. Audinys nuėjo ilgą kelią nuo žaliavinių valstiečių marškinių iki išskirtinių servetėlių ir staltiesių ar elegantiškų lininių drabužių.

Linas ir viskozė – dirbtinis ar natūralus audinys?

Dėl savo kilmės dirbtinai pagaminti pluoštai gali būti labai lengvai maišomi su natūraliais pluoštais. Taip buvo sukurta medžiaga, kuri yra lino ir viskozės mišinys. Pati viskozė yra chameleonas tarp audinių! Galite suteikti jam šilko savybes, tokias kaip blizgesys ar vilna, pavyzdžiui, pūkuotumas. Kokios yra viskozės funkcinės savybės? Audinys yra labai kvėpuojantis ir draugiškas odai. Tačiau struktūra yra panaši į natūralius audinius ir gauna geriausias natūralaus pluošto savybes. Tokiu būdu viskozės savybės, tokios kaip higroskopiškumas, spalvų sodrumas ir ilgaamžiškumas, yra artimos natūralioms.

Linas su viskoze vasarai

Viskozė – medžiaga, turinti išskirtines naudingumo vertes – kartu su linu sukuria beveik tobulą mišinį. Jis yra universalus, nes juo galima siūti drabužius bet kokiai progai, taip pat kurti gražias tekstilės dekoracijas. Tai suteikia aukštą dėvėjimo komfortą, todėl susidaro įspūdis, kad net karštomis dienomis ant kūno nėra. Taip yra dėl savo kvėpavimo ir vieno didžiausių privalumų.

Linas iš prigimties suteikia vėsumo jausmą ir yra labai lengvai prižiūrimas. Viskozės kiekis reiškia, kad medžiaga nesiglamžo tiek, kiek grynas lininis audinys. Drabužiai yra malonūs liesti ir puikiai tinka. Dėl to, kad medžiaga yra nuostabiai lengva ir ypač patvari.

Linas su viskoze nėra elektrifikuotas, nesukelia alergijos ir nedirgina odos. Tai puikiai tinka vasarinėms suknelėms, sijonams, palaidinėms, švarkams, taip pat patalynei, dekoratyviniams pagalvių užvalkalams ar lovatiesėms.

Komentarai ()

Pakrovimo...