Putų (naro) audinio savybės

Ar žinote, koks putų audinys pasižymi? Šiandienos įraše siūlome, kodėl verta atkreipti dėmesį į šio tipo trikotažą ir kokiuose projektuose jis veiks geriausiai.

Kokios yra putplasčio audinio (naro) savybės

Elastingas audinys, dar vadinamas kostiumu, yra mėsingas ir malonus liesti trikotažas, apgaulingai panašus į nardymo kostiumus. Tai medžiaga, kuri prieš kelerius metus įgijo didžiulį populiarumą dėl A linijos suknelių su šiek tiek sustingusiu sijonu populiarumo. "Naras" yra labai minkštas, visai nesiglamžo ir yra patogus dėvėti. Putos yra ypač lengvos ir elastingos. Dažniausias variantas yra naro audinys su sintetine kompozicija. Tačiau, nepaisant visko, jis laimi daugelio žmonių simpatijas, džiaugdamasis puikiu prigludimu prie figūros ir išskirtiniu elastingumu, kuris garantuoja patogumą dėvėti.

Universalus putplasčio audinys – drabužių trikotažas

Dėl savo savybių putų audinys yra ypač populiarus rudenį ir žiemą. Didžiausias šio tipo megzto audinio privalumas yra neįtikėtinas stiprumas ir ilgaamžiškumas. Jis taip pat yra atsparus įvairių oro sąlygų padarytai žalai. Priklausomai nuo storio, jis taip pat gali būti naudojamas kuriant lengvas striukes ar kelnes. Tai megztas audinys, kuris daro įspūdį savo universalumu.

Putas lengva išlaikyti geros būklės, nes nereikalauja sudėtingų priežiūros procedūrų. Tuo pačiu skanėstas pasiskelbusiems lyginimo priešininkams – naro megztas audinys nesusiglamžo ir gražiai išlaiko savo formą!

Didelis drabužių putų audinio privalumas yra galimybė rinktis iš įvairios spalvų ir raštų paletės. Mūsų didmenininke rekomenduojame rinktis naro megztus audinius iš daugelio patrauklių variantų.

Kuriuose projektuose dirbs naro audinys

Populiarus, galima sakyti "tipiškas naras", tai universali medžiaga, iš kurios galima gaminti ne tik įvairius drabužius, bet ir namų aksesuarus. Medžiagos universalumą daugiausia lemia pynimas. Tankus megztas audinys, dažnai su elastano, likros ar spandekso mišiniu, gerai tęsiasi, prisitaikydamas prie formos, išlaikydamas ilgaamžiškumą.

Universalus putplasčio audinys (naras) tinka tokiems elementams kaip:

  • antblauzdžiai, antblauzdžiai, šortai ir ploni megztiniai (naudingi pavasarį ar žiemą, atsižvelgiant į medžiagos storį),
  • maudymosi kostiumėliai ir sportinė apranga,
  • suknelės, tunikos, sijonai, kelnės ir švarkai.

Naro audinys taip pat gali būti naudojamas kitais būdais, pavyzdžiui, gaminant visų rūšių namų dekoracijas. Jį galite naudoti ne tik stalo bėgikui gaminti, bet ir praktiškiems paketėliams, tualeto reikmenų krepšiams, kuprinėms, piniginėms ar rankinėms.

Medžiaga su originaliu modeliu ypač gerai veiks jauniausiems. Patvarių putų pagalba galite sukurti žaislų organizatorius ar pagalvių užvalkalus dekoratyvinėms sofos pagalvėlėms.

Siuvimas naro megztu audiniu

Storesnis megztinis yra gana lengva dirbti. Tam nereikia daug pasiruošimo. Tačiau dažna problema, kuri gali kilti siuvant drabužius iš putplasčio, yra ta, kad medžiaga pasirodo slidi. Tada audinys gali subyrėti ant siuvimo mašinos, o tai apsunkins darbą. Verta prisiminti pasirinkti adatas, skirtas megztų audinių siuvimui (trikotažo ar tempimo adatas), ir atitinkamai sureguliuoti mašinos pėdos slėgį bei veikti lėtai, kad audinys nebūtų ištemptas. Tai megztas audinys, kuris kraštuose nesulūžs, tačiau norint estetinio efekto, medžiagą verta apdailinti overloku.

Komentarai ()

Pakrovimo...