Skirtumas tarp audinio ir megzto

Ar jus vis dar painioja šie du vardai? Audiniai skirstomi į audinius ir megztus audinius. Tai yra pagrindinės ir dažniausiai naudojamos medžiagų rūšys. Kodėl taip svarbu juos atskirti? Žinios apie tai, kas yra audinys ir kas yra megztas ir kokio tipo audinys yra, bus ypač naudingos, kai turėsite pasirinkti - megztą ar audinį, kurį pasirinkti drabužių siuvimui?

Audinys austas, megztas audinys megztas 

Norėdami pagaminti audinį ir megztą audinį, mums reikės tos pačios rūšies pluoštų, verpalų ar siūlų. Tačiau skirtumas yra tas, kad jie yra pastatyti visiškai kitaip. 

Audiniai yra austi ant staklių ir yra pagaminti iš dviejų siūlų sistemų - metmenų ir ataudų. Pirma, metmenų siūlai yra ištempti ant audimo staklių ir tvirtai priveržti, o tada tarp jų susipina ataudų siūlai. Kiekviename iš jų siūlai yra pinti skirtingai, todėl audiniai paprastai yra gana standūs ir ne labai tamprūs, bet visų pirma stabilūs, todėl mums lengviau pjaustyti ir apdoroti tokią medžiagą. 

Megzti audiniai gaminami mezgimo mašinose, jie taip pat gali būti nerti. Jis yra sudarytas iš vieno ar daugiau siūlų, sudarančių eilutes ar stulpelius, ir jie sujungiami į siūles. Tai reiškia, kad siūlių eilės formuojamos horizontaliai, o stulpeliai formuojami vertikaliai. Megzti audiniai dažniausiai yra minkšti ir elastingi. Elastingumas reiškia, kad megztų drabužių modeliai paprastai yra labai paprasti, nes jiems nereikia smiginio.

Megztų audinių tipai

Dabar, kai žinote, kas tiksliai yra ši medžiaga ir kaip ji gaunama apie trikotažą, gerai žinoti jos tipus prieš nusprendžiant pasinaudoti trikotažo parduotuvės parengtu pasiūlymu. Pagrindinis megztų audinių padalijimas leidžia atskirti ataudų ir kolonų megztus audinius. Kaip galite atspėti, jų pavadinimai priklauso nuo priimto pynimo tipo. Tačiau tai nėra pabaiga, nes kiekvienam pynimui galima lengvai priskirti tam tikrą megzto audinio tipą. Kalbant apie megztą audinį, kuris pasižymi ataudų pynimu, galima atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

megztinis megztas audinys,
Džersis
briaunotas megztas audinys.

Tačiau tarp stulpelių megztų audinių išskiriame:

liūtas,
Tiulis.

Kas yra pagaminta iš trikotažo? Būtent iš šios rūšies medžiagos gaminami megztiniai, marškinėliai, kepurės ir apatiniai drabužiai. Taigi galima teigti, kad trikotažas yra įprastas kasdieniame naudojime ir kiekvienoje drabužių spintoje galime rasti iš jo pagamintų drabužių.

Kaip siūti trikotažą?

Jei norite siūti drabužius, pagamintus iš šios medžiagos, gerai žinoti, kaip juos siūti, be to, koks yra megztas audinys. Siuvimo trikotažui, kaip ir bet kuriam kitam, reikia naudoti tinkamą adatą. Tinkamai nepasirinkus, mašina gali nutekėti dygsnį ir sugadinti subtilius pluoštus. Taigi, kuri megzta adata bus geriausia? Kokio tipo adatą pasirinkti, priklauso nuo konkrečios medžiagos. Tačiau adatos su užapvalintu galu tikrai geriausiai tiks trikotažo siuvimui. Reikėtų prisiminti, kad, palyginti su audiniu, megztas audinys yra sudėtinga medžiaga, todėl geriausia, kad jūsų rinkinyje būtų skirtingo storio adatos, kad galėtumėte lengvai jas pritaikyti prie dygsnio tipo. Kita vertus, baigiant megztus drabužius, pravers dvigubos adatos. 

Bandydami siūti šią medžiagą, taip pat turite atsiminti, kad megztas audinys yra elastinga medžiaga, kuri siuvimo metu gali per daug ištempti. Norėdami to išvengti, prieš siūdami turite įsitikinti, kad mašinoje yra preso pėdų slėgio reguliavimas arba pritvirtinkite audinį. Šiuo tikslu geriausia naudoti pergamentinį popierių arba vilną.

Paskutinis elementas, kurį pravartu atsiminti prieš siuvant trikotažą, yra tinkamo dygsnio pasirinkimas. Kaip siūti megztą audinį, priklauso nuo to, ar kuriama siūlė, siuvama elastinė juosta, o gal prisiūtas kraštas. Gerai susipažinti su kiekvienu iš galimų pynimų.

Naudoti

Jei jums įdomu, kuo dar skiriasi audinys ir trikotažas. Atsakymas yra gana paprastas. Jie taip pat skiriasi savo naudojimu. Audiniai dažniausiai naudojami drabužiams, apatiniams drabužiams, kostiumams ir patalynei kurti. Megztas audinys naudojamas megztiniams, pėdkelnėms ir žiemos aksesuarams gaminti.

Mūsų parduotuvėje siūlomi tiek austi, tiek megzti audiniai. Pagrindinis skirtumas tarp audinio ir megzto audinio, kaip jau minėjome, yra tai, kaip jie gaminami, bet ir žaliavos, kurios naudojamos jai. Lyginant megztą audinį su audiniu, matote, kad jie skiriasi nuo prisilietimo. Megztas audinys tikrai yra elastingesnis, todėl siuvimo audinį, o ypač siūti užtrauktuku, yra daug lengviau. Dėl skirtingų kiekvienos iš šių medžiagų savybių drabužiai, pagaminti iš megzto audinio, gali būti klasifikuojami kaip tie, kurie naudojami kiekvieną dieną, o tie, kurie pagaminti iš audinio, paprastai yra elegantiškesni.

Žinodami, kas yra megztas audinys ir žinodami skirtumus tarp jo ir audinio, ne visada patys atpažinsite medžiagos tipą. Geriausia prieš perkant pasinaudoti profesionaliais patarimais. Esame tikri, kad mūsų didmeninė prekyba medžiagomis atitiks jūsų lūkesčius.

Komentarai ()

Pakrovimo...