Kaip rūpintis kašmyru?

Kašmyro priežiūra gali būti šiek tiek varginanti - nebent išmoksite pagrindines taisykles, kurių reikia laikytis. Peržiūrėkite mūsų vadovą.

Kas yra kašmyras? Susipažinkite su kilnia vilnos įvairove

Ar jums įdomu, kas yra kašmyras? Žmonėms, susipažinusiems su tekstilės klausimais, tai gali būti akivaizdu. Todėl paaiškiname, kad kašmyras yra kilni medžiaga, kurios gamybai naudojama subtili kašmyro ožkų vilna.

Pats audinio kūrimo procesas yra daug laiko ir brangus. Dėl to kašmyras yra palyginti brangus audinys. Tačiau, kaip ir natūrali vilna, kašmyras yra puiki medžiaga, puikiai tinkanti sukurti paltus ir paltus, pasižyminčius dideliu patvarumu. Investicijos į geros kokybės medžiagą atsipirks metų metus!

Mūsų didmenininkas importuoja kruopščiai atrinktas itališkas medžiagas, todėl galite būti tikri, kad perkate aukščiausios kokybės produktą. Peržiūrėkite mūsų kašmyro audinių pasirinkimą.

Kaip plauti kašmyrą?

Tokių medžiagų kaip kašmyras ir vilna atveju gerai veikia paprasta priežiūra, t. y. nedažnas ir rankų plovimas žemoje temperatūroje, neinvazinis suspaudimas ir švelnios skalbimo priemonės.

Taigi, kaip saugiai plauti kašmyrą?

Visų pirma, vietoj dažno skalbimo, bus daug geriau vėdinti ar apdoroti kašmyro drabužius garais. Šio tipo medžiagas sunku nešvarvinti, todėl intensyvus megztinių ir paltų valymas yra nereikalingas. Ką dar reikia nepamiršti?

  • Tačiau, jei skalbti būtina, nepamirškite kašmyro plauti rankomis. Vandens temperatūra neturi viršyti 30°C. Kodėl? Kadangi dėl aukštos temperatūros vilnos pluoštas susitraukia, o tai gali padaryti nepataisomą žalą ir deformuoti medžiagą.
  • Kašmyrą galima skalbti skalbimo mašinoje – šiuo atveju geriausiai tiks programa, skirta vilnai ar subtiliems daiktams skalbti žemoje temperatūroje.
  • Mes rekomenduojame naudoti nedidelį kiekį ploviklių ir kreiptis į produktus, skirtus vilnos plovimui. Kašmyro atveju nenaudokite minkštiklio, nes jis gali prilipti prie pluoštų. Poveikis? Tankus ir be pūkuotumo.
  • Po plovimo jūs visiškai neturite išsukti kašmyro. Tokiu būdu subtilūs pluoštai gali būti labai lengvai pažeisti. Vietoj to, tiesiog švelniai išspauskite vandens perteklių. Norėdami tai padaryti, susukite kašmyro medžiagą į rankšluostį ir švelniai paspauskite.
  • Sausas kašmyro valymas bus reikalingas tik pašalinant didesnius nešvarumus, su kuriais negalime susidoroti.

Rūpinkitės kašmyru – audiniu, kuriam reikia priežiūros

Kašmyras yra išskirtinio purumo ir ilgaamžiškumo audinys. Štai kodėl jis dažnai naudojamas kaip vilnos priedas paltuose ir žieminėse striukėse. Kaip ir šilkas, jis priklauso išskirtinių medžiagų grupei, kurios ne tik gražiai atrodo, bet ir yra itin patogios dėvėti. Todėl verta pasirūpinti tinkama kašmyro priežiūra!

  • Kašmyro džiovinimas

Po plovimo kašmyrą išdžiovinkite horizontalioje padėtyje, plokščioje. Svorio įtakoje vilna labai lengvai ištempia ir deformuojasi. Kašmyro drabužiai taip pat neturėtų būti veikiami tiesioginių saulės spindulių.

  • Kašmyro lyginimas

Kašmyras nesiglamžo. Tai tikrai gera žinia žmonėms, kurie nemėgsta lyginimo! Tačiau, jei reikia lyginti medžiagą, verta tai padaryti drėgnu skudurėliu ar rankšluosčiu.

  • Kašmyro saugojimas

Sunkesnių drabužių atveju saugiausia kašmyrą laikyti gulint. Lengvesnius megztinius, striukes ar paltus galima pakabinti ant pakabų – jei jie yra tinkamo dydžio ir be aštrių galų. Taip pat saugokitės kandžių. Tai vabzdžiai, mėgstantys vilną ir kašmyrą. Verta investuoti į priedus ir repelentus. Gerai veiks specialus paketėlis ar maišelis su džiovintomis levandomis.

Ką daryti, kai kašmyro tabletes?

Kašmyras ir vilna linkę į tabletes. Medžiaga gali gana greitai pasidengti mažais rutuliukais – ypač trinties veikiamose vietose. Dėl šios priežasties nepamirškite reguliariai skustis drabužių. Norėdami tai padaryti, naudokite drabužių skustuvą arba specialų kašmyro šepetį. Tačiau nespauskite priedų per stipriai – neatsargus judesys gali perpjauti pluoštus, sukurdamas skylutes.

Komentarai ()

Pakrovimo...