Kaip gaminamos pasirašytos medžiagos

Jei norite daugiau sužinoti apie firminius audinius ir jų gamybos būdus, kviečiame perskaityti šį straipsnį.

Signatūriniai audiniai - kokios jų savybės?

Signatūriniai audiniai tai audiniai, kurie buvo dekoruoti spaudos būdu. Taikant šį metodą išgaunamas vienodas, lygus, įvairių spalvų audinys. Šiuo būdu galima pagaminti daug įvairių rūšių audinių, pavyzdžiui, džersį, ruoželį, šilką, viskozę ar medvilnę. Šiuo būdu dekoruojami ir matiniai, ir blizgūs audiniai, pavyzdžiui, satinas.

Verta paminėti, kad ne taip seniai terminas "firminis audinys" pirmiausia buvo vadinami audiniai, dekoruoti žymių gamintojų, dizainerių ar mados namų raštais. Dažniausiai pasitaikantys motyvai yra gyvūnų, gėlių, augalų, papuošalų, jūriniai ir geometriniai raštai. Dėl šios priežasties populiarūs raštai labai dažnai siejami su klasika, blizgesiu, spindesiu ir laikui nepavaldžiu stiliumi, nurodančiu į labiausiai atpažįstamas drabužių kolekcijas.

Mūsų didmeninėje prekyboje siūlome platų firminių audinių asortimentą. Jie puikiai tinka elegantiškoms palaidinėms ir sijonams, taip pat apatiniam trikotažui ir suknelėms siūti. Be kita ko, rasite medvilnės, margintos žinomiems mados prekių ženklams būdingais raštais, taip pat daug kitų audinių. Patikrinkite!

Kaip sukuriamas firminis audinys?

Signatūriniai audiniai yra puikus pasirinkimas mėgstantiems nustebinti originaliu stiliumi. Kaip pasiekiamas šis efektas? Signatūriniai audiniai kuriami spaudos būdu. Spausdinimas suteikia gamintojams galimybę patiems kurti raštą. Tam tikrą dizainą ant audinio galima pritaikyti keliais skirtingais būdais - nuo mažiau sudėtingų iki itin aukštųjų technologijų. Toliau pateiktoje lentelėje išskiriame du populiariausius.

Rašalinis spausdinimas

Skaitmeninė spauda

Šiame procese naudojamas pigmentinis arba tirpiklinis rašalas. Tirpiklinis rašalas yra skystis, kuris yra homogeniškas su pigmentais ir leidžia gauti labai didelės raiškos atspaudus. Deja, dėl mažo patvarumo tirpiklinis rašalas yra jautrus blukimui, mechaniniams pažeidimams ir drėgmės sugėrimui. Pigmentinio rašalo sudėtyje yra pigmentų, kurie pasižymi didesniu atsparumu išorės veiksniams. Tačiau kartais pasitaiko, kad dėl didelio lašelių dydžio šis rašalas trukdo pigmentams susimaišyti ir riboja atspaudo raišką.

Skaitmeninė spauda vaizdą spausdinamoje medžiagoje sukuria tiesiogiai iš kompiuterio perduodamų duomenų, nenaudojant tarpinių laikmenų ar spausdinimo formų. Todėl skaitmeninė spauda optimizuoja spausdinimo išlaidas ir užtikrina trumpą paruošimo ir apyvartos laiką, todėl idealiai tinka nedidelės apimties spaudai. Skaitmeninė spauda leidžia keisti grafinius ir tekstinius elementus kiekvienam atskiram spaudiniui, todėl suteikiama didelė laisvė personalizuoti spausdintą medžiagą.

Yra keli skaitmeninio spausdinimo būdai:

- reaktyvinis spausdinimas

- rūgštinis spausdinimas

- sublimacinis spausdinimas

- pigmentinė spauda.

šaltinis: www.jkbprint.pl

Kokie audiniai tinka paraštėms?

Teoriškai spaudai tinka praktiškai bet koks audinys. Pasirinkę tinkamą audinį ir tinkamą spaudos dengimo techniką, galite sukurti unikalų audinį, papuoštą firminiu spausdintuvu. Kaip tai atrodo praktiškai?

Tinkamos medžiagos pasirinkimas priklauso nuo pasirinktos technikos, ir atvirkščiai - technikos pasirinkimas priklauso nuo medžiagos, ant kurios norite spausdinti. Daug lengviau dažyti audinius, pagamintus iš natūralaus pluošto, pavyzdžiui, medvilnės, viskozės, šilko ar vilnos. Spausdinimui tokie apribojimai netaikomi. Gražus firminis audinys gali būti sintetinis arba natūralios kilmės audinys.

Svarbiausia sąlyga kuriant parašo audinius vis dėlto yra atitinkamo audinio struktūra. Pagrindinė aptariamo audinio sąlyga yra taisyklingas ir lygus paviršius. Ši technika nėra skirta tekstūriniams audiniams dekoruoti. Nelygios struktūros atveju gali būti sunku nuspėti galutinį gaunamą efektą. Tačiau tai nereiškia, kad panašių sprendimų visiškai atsisakoma! Daugelis mados dizainerių noriai eksperimentuoja su patentuotais audinių parašais, taip pasiekdami stulbinančių efektų.

Komentarai ()

Pakrovimo...