Šilkas yra medžiaga, kuri patenkins net pačius reikliausius. Jis nevaržo judesių, pabrėžia formas. Jis yra toks malonus odai, kad malonu naudoti iš jo pagamintus drabužius. Tai geriausiai veikia pavasarį ir vasarą.

Natūralios šilko audinių savybės – natūralus šilko audinys

Šilkas yra natūrali medžiaga, pagaminta iš šilkaverpių veisimo. Pagaminta iš panašių baltymų siūlų, kurie natūraliai atsiranda mūsų odoje. Dėl šios priežasties kosmetika, kurios sudėtyje yra šilko, turi anti-senėjimo poveikį – albumino ląstelės palaiko odos medžiagų apykaitą.

Drabužių atveju tai daro juos tokius minkštus ir lygius, todėl malonius liesti. Tai dar ne viskas. Šilkas dėl savo natūralios kilmės nesikaupia grybelių ar erkių – tai ideali medžiaga alergiškiems žmonėms. Jis yra kvėpuojantis, leidžia odai laisvai kvėpuoti, nepritraukia bakterijų ir netampa statiškas. Jis labai gerai sugeria vandenį. Jis gali sugerti iki 30% savo svorio ir vis tiek jaustis sausas. Raminančios šilko savybės daro jį idealia medžiaga vaikams. Rasite lygų šilką ir raštuotą šilką.

Jedwab szyfonowykrepa jedwabnażorżeta jedwab

Subtilus ir ilgaamžis audinys – natūralus šilkas

Kadangi šilkas yra toks lygus, susidaro įspūdis, kad jis yra labai subtilus ir jautrus pažeidimams. Pasirodo, kad tai yra vienas iš patvariausių audinių. Jo siūlai gali būti ištempti net apie 20% ir jis nesulaužys. Jis įveikia poliesterį ir net medvilnę. Štai kodėl šilkas yra tokia tampri medžiaga, kuri puikiai prisitaiko prie kūno formų. Šilko audiniai nėra tik vienos rūšies. Šilko siūlai naudojami pynimui:

  • erdvūs šifonai,
  • muslinai,
  • subtilios georgettes,
  • aksominiai satinai,
  • Išskirtinis Cadi
  • žakardai,
  • Osmanai
  • Shantungs – natūraliai dažytos ir austos.

Praėjusiais šimtmečiais pastarieji buvo naudojami kuriant gražias bajorų sukneles ir unikalias interjero dekoracijas, pabrėžiančias puošnumą. Visus šiuos audinius galite rasti mūsų didmenininko pasiūlyme.

Peržiūrėkite mūsų audinius ir subkategorijas: Cadi ir Georgette, Crepe, Muslin, Organza, Satin, Shandong, Chiffon, Taffeta.

Šilkas – stiliaus medžiaga saulėtoms ir šiltoms dienoms

Toks audinys kaip šilkas geriausiai tinka pavasario ir vasaros drabužiams. Kodėl? Taip yra dėl savo natūralių savybių, kurios jums tampa svarbios ir saulėtomis dienomis. Kadangi šilkas taip gerai sugeria drėgmę, vasarą nėra prakaitavimo jausmo. Tokie drabužiai yra labai patogūs dėvėti karštomis dienomis. Be to, medžiaga pasižymi termoreguliacinėmis savybėmis – išlaikydama kūno temperatūrą, ji daug švelniau atlaiko šilumą. Šilkas yra jautrus natūraliems dažams, kurie palieka ryškias gražias spalvas. Ir iš ten tai tik žingsnis į unikalų dizainą ir stilių. Šilkiniai drabužiai tinka tiek oficialesnėms progoms, tiek kasdieniam drabužiui. Galų gale, vasaros apranga daugiausia yra raštuotos palaidinės, šilko apatiniai sijonai, erdvios suknelės ar šalikai, kurie suteikia žavesio. Šį sezoną šilkinės skaros yra mados pareiškimas.

satyna jedwabtafta jedwabnaszantung jedwab

Kaip žinoti, ar įsigytas šilkas yra tikras?

Natūralaus šilko siūlai yra 100% biologiškai skaidūs. Geriausias būdas sužinoti, ar tai natūralu, yra ugnis. Jei prie ugnies priartinsime siūlų gabalėlį, jis pradės degti tik tada, kai liečiasi su smilkalais. Tada jis skleidžia būdingą kvapą, primenantį sudegusias plunksnas. Po deginimo iš jo lieka tik pelenai.

Kaip saugiai plauti šilką? Medžiaga: šilkas ir skalbiniai

Dėl natūralios šilko baltymų struktūros skalbimo metu būtina jį atsargiai tvarkyti. Reikia atsiminti keletą dalykų:

  • šilką reikia plauti šaltame arba šiek tiek šiltame vandenyje – ne daugiau kaip 30°C,
  • turėtų būti naudojami tik šilkui plauti skirti plovikliai,
  • šilkas netoleruoja gerai mirkymo, susukti šilkaverpių pluoštai atsilaisvins,
  • norėdami ilgiau išlaikyti spalvą, galite pabandyti skalauti vandenyje su šaukštu acto,

Po plovimo šilko pravartu jį švelniai išspausti ir pakabinti. Jei tikrai norime apsaugoti nuo pažeidimų, sausas sausas valymas yra geriausias būdas.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...