Margaspalviai audiniai

Patchwork yra technika, naudojama visame pasaulyje. Jį sudaro skirtingų spalvų ir raštų skirtingų medžiagų elementų derinimas. Tai labai įdomus ir ekologiškas metodas, nes dėl to likusios medžiagos nepatenka į šiukšliadėžę! Patchwork taip pat yra laisvė kurti - viskas priklauso nuo mūsų vaizduotės. 

Kiek istorijos

Iki 19-ojo amžiaus margumynas buvo skurdo rezultatas. Skurdesnės socialinės klasės negalėjo sau leisti švaistyti likučių, todėl kiekvienas mažiausias audinio laužas buvo naudojamas drabužiams ir patalynei taisyti. Fragmentai, kurie vis dar buvo tinkami naudoti, buvo iškirpti iš dėvėtų drabužių ir prisiūti ant stipresnio audinio. Dėl to tokie drabužiai ar lovatiesės galėtų jiems tarnauti ilgiau.  

Vėliau šis metodas pasiekė aukštesnes klases. Buvo pakeistos ne mados suknelės ir iš jų iškirpti vertingi šilko, aksomo, brokato ir aksesuarų gabalai, tokie kaip brokatas ar kaspinai. Atrinktus audinio gabalus priglaudus prie drobės, jie buvo siuvami dekoratyvinėmis siūlėmis, naudojant dekoratyvinius siūlus. Tada buvo siuvamos dekoratyvinės aplikacijos, karoliukai ir plunksnos. Tokiu būdu buvo sukurti nuostabūs ir originalūs aksesuarai, tokie kaip: lovatiesės, bėgikai, pagalvės ir kt. 

Šiuolaikinis naudojimas 

Patchwork tendencija grįžo 2020 m. dėka Alexander McQueen, kuris savo kolekcijoje pristatė patchwork kūrinius. (Jei jums patinka iššūkis, MCQUEEN CREATORS svetainėje kūrėjai pateikė vaizdo įrašus iš kiekvieno kūrinio etapo, todėl kiekvienas gali išbandyti savo jėgas pleistre, įkvėptame McQueeno komandos darbo). Didelę įtaką turėjo ir jaunimo stabas Harry Stylesas, kuris viename iš pasirodymų pasirodė Jonathano Andersono sukurtu megztiniu. Gerbėjai išbandė savo jėgas atkurdami megztinį. Dėl to mados pasaulyje patchwork įgijo vis didesnę reikšmę.

2021 m. "Patchwork" tapo karšta tendencija. Ant takų galėjome pamatyti populiariausius prekės ženklus, kurie nusprendė dėl patchwork dizaino. 

Vienas dalykas, kurį tikrai žinome, yra tai, kad jei ekologiškos tendencijos išliks, tai puikus būdas pasiekti tvarumą ir revoliuciją mados pasaulyje. 

Margaspalviai audiniai

Turėtume pasirinkti medžiagas, kurios atlaikys dažną lyginimą siuvant bloką. Pavyzdžiui, medvilniniai skalbiniai ir kretonai. Galite sėkmingai naudoti medvilninius audinius iš skalbtų drabužių, užuolaidų ar patalynės, jei jie vis dar yra geros būklės. Dėvėtų prekių parduotuvės taip pat suteiks mums daug gražių audinių.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...