Ar linas gerina mūsų nuotaiką?

Linas turi daug naudojimo būdų. Jo sėklos yra žinomos dėl savo teigiamo poveikio m.in. žarnyno ir skrandžio sveikatai. Ši gamykla taip pat gamina linų pluoštus, kurie naudojami drabužiams, patalynėms, staltiesėms, servetėlėms ir užuolaidoms gaminti. Nors tai siejama su vasaros laikotarpiu, lino gaminiai labai gerai veikia ištisus metus.

Mūsų didmenininke siūlome skalbinius prie skaitiklio. Tai medžiaga, į kurią verta investuoti tiek dėl savo savybių, tiek dėl to, kad ji turi įrodytą teigiamą poveikį žmonių sveikatai.

Medžiaga, kuri buvo su mumis nuo laiko aušros – linai

Lininės medžiagos buvo sukurtos dar prieš sukuriant pirmąsias senovės civilizacijas. Yra žinoma, kad senovės Egipte mumijos buvo suvyniotos į jį. Daugelyje to laikotarpio paveikslų galime pamatyti linų vaizdus, kurie gerai iliustruoja, kaip augalai buvo auginami ir apdorojami. Šiandien jis natūraliai vyksta daugelyje pasaulio vietų – beveik visoje Europoje, Azijoje ir kai kuriose Afrikos dalyse.

Linas – jo savybės kyla iš jo struktūros

Lino poveikis žmogui priklauso nuo audinio kokybės. Medžiagos savybės priklauso nuo pačios gamyklos struktūros. Ši gamykla suskirstyta į kelias dalis:

  • stiebas – paprastai stačias, be plaukų,
  • lapai – jie yra pavieniai, susukti arba priešingi,
  • Gėlės – hermafroditas, paprastai žydi dieną ir greitai nukrinta. Jie vystosi šakotųjų ūglių viršuje. Yra 5 riešutai, kuokeliai ir žiedlapiai. Gėlės paprastai yra mėlynos, bet taip pat geltonos, raudonos, rožinės arba baltos spalvos,
  • vaisiai – jie būna kapsulių pavidalu, suskirstyti į dešimt kamerų su sėklomis. Tai yra suplota, juoda arba ruda. Kai jie liečiasi su vandeniu, jie išskiria gleives, kurias žino kiekvienas, kuris naudojasi linų sėmenimis.

Anksčiau linas buvo siejamas su prasta, šiurkščia ir suglamžyta medžiaga. Pastarasis tam tikru mastu išliko, tačiau gamybos procesas ir žinios apie linų pluoštą gerokai pagerėjo.

Linas yra medžiaga, turinti platų pritaikymo spektrą – linas prie matuoklio

Linas gerai tinka vasariniams drabužiams, nes yra erdvus ir higroskopiškas. Jis nepritraukia bakterijų ir grybelių, todėl yra saugus odai ir gali būti saugiai dėvimas alergiškiems žmonėms. Pavyzdžiui, lininis audinys gerai apsaugo maistą (pvz., Duoną) nuo ankstyvo liejimo. Tad verta jį turėti virtuvėje ar iškyloje.

Tai reiškia, kad linas kaip medžiaga gali padėti pagerinti mūsų savijautą – ypač karščio bangos metu, kai tinkamos aprangos pasirinkimas gali būti varginantis.

Ši medžiaga taip pat apsaugo odą nuo kenksmingų UV spindulių. Jis sugeria vandenį iki 25% savo svorio ir vis tiek nesijaučia šlapias. Tokiu būdu iš visų medžiagų linas sukuria draugiškiausią mikroklimatą odai. Be to, karštu oru jis sugeria šilumą, todėl mes mažiau prakaituojame ir tiesiog jaučiamės geriau saulėje. Jis nėra elektrifikuotas ir apsaugo nuo elektros krūvių kaupimosi ant odos. Todėl tai yra geras drabužių audinys žmonėms, dirbantiems su kompiuteriu ar kitais elektros prietaisais.

Linai dėl savo savybių taip pat naudojami medicinos pramonėje ir vis dar naudojami žaizdoms tvarstyti. Tai lengva, malonu dėvėti, ir tai tikrai teigiamai veikia mūsų nuotaiką! Kaip ir tai, kad patalynė, pagaminta iš lino, turi raminantį poveikį ir pagerina miego kokybę.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Linas

Kaip skalbti ir džiovinti skalbinius?

Anksčiau skalbiniai buvo skalbiami tik rankomis, tačiau tai galite padaryti ir skalbimo mašinoje. Nepamirškite iš anksto jo per ilgai nemirkyti, ypač jei skalbiate spalvotus audinius. Ilgalaikis sąlytis su vandeniu išblukina skalbinius. Skalbimo mašinoje geriau rinktis subtilią programą ir žemą temperatūrą – geriausia ne aukštesnėje nei 30-40°C temperatūroje. Aukštesnę temperatūrą galime sau leisti tik tuo atveju, jei audinys yra visiškai baltas. Geriau vengti sukimo ir sukimo. Bet kokiu atveju linas yra gana jautrus deformacijai. Patartina naudoti švelnius ploviklius, be chloro ir baliklio.

Lininių drabužių džiovinimas

Iškart išėmus lininius drabužius iš skalbimo mašinos, gerai juos šiek tiek nusipurtyti. Tada jie lengviau įgis tinkamą formą. Džiovinimui geriausia pasirinkti erdvią vietą ir padengti lininius audinius. Tam tikra alternatyva yra džiovinimas, nors turėtumėte prisiminti apie žemą temperatūrą. Kita vertus, verta lyginti skalbinius, kai jie dar šiek tiek drėgni. Tada medžiaga geriausiai tiks.

Komentarai ()

Pakrovimo...