Megztų audinių tipai

Artėjant rudeniui, dienos trumpėja ir šaltėja. Tai reiškia, kad mums reikia šiltesnių drabužių, o jiems megzti audiniai yra puiki medžiaga. Jie šiek tiek skiriasi nuo audinių, tačiau turi savo privalumų – yra lankstūs, tamprūs, erdvūs ir labai minkšti.

Megztas audinys labai gerai veikia kaip medžiaga megztiniui ar megztiniui apvynioti šaltesnėmis dienomis. Tačiau paaiškėja, kad trikotažas yra įvairių tipų: medvilnė, vilna, megztinis, megztinis. Kiekvieną iš jų galite rasti mūsų sandėlyje.

Kuo skiriasi trikotažas nuo audinio?

Skirtumą galite pasakyti tik pagal pavadinimus – megztas audinys yra "megztas", o audinys – "austas". Skirtumas slypi gamybos būde – siūlų audimo būde. Audinys yra susipynę statmeni verpalų siūlai, kuriuos vadiname ataudais ir metmenimis. Megztas audinys yra pagamintas iš vieno sriegio, kuris yra suformuotas į siūles ir sudaro statmenas eilutes, sujungtas. Megzto audinio gamyba yra šiek tiek panaši į nėrimą ar mezgimą.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Trikotažas

Megztų audinių rūšys – megztinis, vilna, džemperis, medvilnė ir kt.

Priklausomai nuo to, kokio tipo megztą audinį pasirenkame, jis turi šiek tiek skirtingas savybes ir naudojimą. Trumpai papasakosime apie svarbiausius iš jų.

Džersio megztas audinys

Tai ypač ištempta veislė, nes jos sudėtyje yra elastano. Jis labai gerai veikia kaip suknelių, palaidinių, antblauzdžių ir megztinių medžiaga.

Viskozės megztas audinys

Jis pasižymi lengvumu – yra palyginti plonas ir gana kietas. Jis gerai veikia šiltesnėmis dienomis ir yra patogus dėvėti. Viskozės megztas audinys labai gerai veikia kaip suknelių ar palaidinių medžiaga, taip pat tunikos ir antblauzdžiai. Visumą papildo subtilus, būdingas blizgesys. Jis būna įvairių raštų, nes yra jautrus dažymui.

Megztinis megztas

Tai klasikinis megztas audinys, kuris paprastai naudojamas storesniems megztiniams gaminti. Puikiai tinka rudens ir žiemos laikotarpiui. Viena vertus, tai minkšta, maloni liesti ir patogi medžiaga. Kita vertus, jis užtikrina oro cirkuliaciją ir yra vienas iš kvėpuojančių. Dėl to megztinis megztas apsaugo nuo šalčio ir tuo pačiu suteikia jaukumo. Paprastai jis būna vientisų spalvų.

Vilnos megztas audinys

Vilna yra susijusi su pūkuota medžiaga, apsaugančia nuo šalčio. Toks yra ir vilnonis trikotažas. Šilta ir jauku. Priklausomai nuo pasirinktų pluoštų – tiksliau, jų ilgio, storio ir tam tikro šiurkštumo – vilnos megztas audinys gali šiek tiek subraižyti. Jei norime išsirinkti maloniausią odos įvairovę – tikrai rekomenduojame kašmyrą.

Džemperio audinys

Paprastai žinomas kaip megztinis yra labai grakšti medžiaga mokantis siūti. Pradedantiesiems patinka dirbti su juo, nes tai nėra ypač sudėtinga apdorojimo požiūriu. Jis taip pat turi visus kitų megztų audinių privalumus – ilgaamžiškumą, apsaugą nuo šalčio, minkštumą, draugiškumą odai. Jis išsiskirs savo komfortu – lengvas ir puikiai tiks drabužiams darbui, žygiams ar sportui. Tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Mikromodalinis trikotažinis audinys

Šio tipo megztas audinys gaminamas naudojant celiuliozės pluoštus, gautus iš buko medienos. Pluoštai, iš kurių gaminami verpalai, yra itin subtilūs. Dėl to mikromodalinis megztas audinys yra labai minkštas ir tuo pačiu stebėtinai atsparus pažeidimams. Spalva trunka ilgai, o megztas audinys kvėpuoja.

Medvilninis megztas audinys

Klasikinis megztas audinys, pagamintas iš klasikinės medžiagos. Ji turi tai, ką mes mėgstame medvilnėje – minkštumą, malonumą liesti, ilgaamžiškumą ir naudojimo funkcionalumą. Tai taip pat medžiaga, kurią mėgsta siūti pradedantieji. Medvilninis megztas audinys tinka daugeliui pritaikymų. Jis naudojamas kaip drabužių, užuolaidų, arbatos rankšluosčių ir kitų kasdienių daiktų medžiaga. Mūsų sandėlyje jis yra tiek vientisų spalvų, tiek dekoruotas raštais.

Mikropluošto megztas audinys

Mikropluoštas, kaip ir celiuliozė, yra labai plonas, bet patvarus pluoštas. Jau gamybos etape jis skirtas konkrečioms reikmėms. Sintetinių pluoštų dydis ir forma yra svarbūs. Mikropluošto savybės priklauso nuo jų pasirinkimo – tokių kaip minkštumas, atsparumas, sugeriamumas, atsparumas vandeniui, elektrostatinės ir filtravimo savybės.

Komentarai ()

Pakrovimo...