Didysis skaliko sugrįžimas

Madoje labai dažnai paprasti patentai yra geriausi. Puikus pavyzdys – juodai baltas, paprastas ir visada elegantiškas – skalikas. Šis išskirtinis ir puikus savo paprastumu juodai baltas raštas buvo su mumis dešimtmečius.

Kai kuriems skalikai gali turėti archajiškų ir nemadingų asociacijų, bet ar tikrai taip yra? O gal tiesiog išgyvename klasikos renesansą, kurį reprezentuoja skaliko audinys? Kaip paaiškėja, houndstooth vis dar nėra nuobodu, nes su kiekvienu vėlesniu sezonu jis pasirodo šiek tiek kitokios versijos tendencijose.

Kas yra houndstooth – modelis, jungiantis mados kartas

Houndstooth yra vienas iš labiausiai atpažįstamų mados modelių. "Houndstooth" audinių pavyzdžių galite rasti mūsų "Patterned" audinių kategorijoje. Tai būdingas juodai baltas raštas, kartais primenantis šachmatų lentą, kartais išgalvotas ir kreivas, su daugiau ar mažiau tankiu čekiu. Galite susidurti su įvairiais jo variantais, tačiau houndstooth modelis visada reiškia paprastumą ir nesenstantį prašmatnumą.

"Houndstooth" audinį šiuo metu naudoja dauguma dizainerių. Ir kadangi jis yra vizualiai neutralus ir nepastebimas, jis tinka daugeliui skirtingų stilių. Jis puikiai veiks kaip priedas, fonas ar stiliaus pagrindas. Tiek formalioms progoms, tiek labiau atsitiktinėms situacijoms.

Houndstooth audinys – kam jis buvo naudojamas?

Iš kur kilo tokio šiek tiek juokingo pavadinimo idėja? Tai mes vadiname skalikų modeliu Lenkijoje, o šio žodžio šaltinis kilęs iš ispanų kalbos "pepita", reiškiančio vaisiaus duobę. Kitose šalyse houndstooth vadinamas skirtingai. Anglijoje terminas "Houndstooth", reiškiantis "šuns dantis", yra įprastas. Kita vertus, prancūzai tai vadina Pied-de-Poule, o tai reiškia "vištienos pėdą".

Seniausias paminėjimas apie skalikų naudojimą datuojamas trečiuoju amžiumi – jis buvo atrastas ant to meto skandinaviškų audinių. Bėgant metams, houndstooth modelis vystėsi, o šiandieninė forma kilusi iš Škotijos. Jis buvo labai populiarus ant XVIII a. tvido antklodžių. Klasikinis skaliko audinys išpopuliarėjo XX a. 30-ajame dešimtmetyje, dėka Velso princo – Edvardo VII, kuris išpopuliarino šį modelį. "Houndstooth" audinį naudojo puikūs dizaineriai – Christian Dior, Michael Kors, Alexander McQueen ir Geoffrey Beene. Pastarasis jau 60-aisiais. Jis atrado, kaip skalikai gerai veikia su levandomis, žaluma ir karamele. Ir, žinoma, garsioji Coco Chanel, kuri labai mylėjo tvidą.

Stiliaus idėjos – skaliko audinys

Mados tendencijos keičiasi, tačiau houndstooth yra toks universalus ir įrodytas modelis, kad jis pasirodo kiekvienoje metinėje kolekcijoje. Jo sugrįžimas dažniausiai pastebimas prieš rudenį, nes jis dažnai yra šaltesnių dienų aprangos elementas. O kaip šiandien jį dėvite? Klasikinis stilius yra houndstooth audinys, derinamas su kitais drabužiais juodos, pilkos, baltos arba – jei norime gauti šiek tiek prieskonių – raudonos spalvos. Dėl juodos ir baltos spalvos pagrindo houndstooth yra audinys, kuris suderinamas su įvairiais kitais stiliais.

Pateiksime keletą idėjų:

  • "Houndstooth" audinys puikiai tinka kaip negabaritinio kirpimo kailio medžiaga, taip pat aksesuaras, mažytėje modelio versijoje.
  • Dažnai pipetė naudojama kaip raštas tik ant vieno drabužio – pvz., tik ant striukės. Tačiau nėra jokių kontraindikacijų šiek tiek išprotėti ir perkelti skalikus į kitus savo stiliaus elementus, pvz., Sukuriant kostiumą ar kostiumą.
  • Kai kuriuose stiliuose "houndstooth" yra geras aksesuaro ar aksesuaro modelis, net ir toks mažas kaip peteliškė ar kaklaraištis. Nepaisant savo dydžio, pipetė gali išsiskirti ir atrodyti unikali iš kitų žmonių, atrodo, vienodai apsirengusi.

Modelio dydžio pasirinkimas yra labai svarbus bendram stiliaus suvokimui. Kuo jis didesnis, tuo stipresnis akcentas – pats drabužis atkreipia dėmesį į skalikus ir pabrėžia stiprų charakterį. Kuo mažesnis modelis, tuo diskretiškesnis stilius. Tai reikalauja geresnės išvaizdos, dėmesio ir atskleidžia savo detales tik su laiku. Kaip matote, houndstooth audinys gali būti dėvimas įvairiais būdais, ir jūs galite lengvai jį rasti mūsų sandėlyje.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...