Blizgučiai ir viskas, ką turėtumėte apie juos žinoti!

Blizgučiai yra dekoravimo rūšis, siuvama ant audinio. Tai yra maži elementai, pagaminti iš blizgios metalinės plokštės, su skylute blizgučiams pritvirtinti prie medžiagos. Blizgučių audinys ypač populiarus prie vakarinės aprangos, bet ne tik!

Kaip manote, ar blizgučiai išėjo iš mados? Niekas negali būti toliau nuo tiesos. Tai viena iš nemirtingų tendencijų, kuri periodiškai grįžta dizainerių naudai, ypač dažnai rudens ir žiemos sezono kolekcijose. Jų populiarumas juk neturėtų stebinti, nes blizgučiai puikiai tinka kuriant unikalius drabužius, kurių negalima praeiti abejingai. Šio tipo dekoracijas galima rasti įvairių spalvų, formų ir dydžių. Taigi – laikas pažadinti savo kūrybiškumą!

Unikalus blizgučių audinys – kaip jį išsirinkti?

Negalima paneigti, kad vakarinėms išvykoms dažniausiai pasiekiame blizgančių drabužių. Tai gali būti pasimatymas, apsilankymas klube, kine ar labai oficiali proga, pavyzdžiui, vakarėlis ar Naujųjų metų išvakarių vakarėlis. Štai kodėl blizgučių audinys yra labai stipriai susijęs su suknelės audiniu. Kaip išsirinkti tinkamą?

Suknelė su blizgučių audiniu arba papuošta blizgančiais karoliukais gali būti įvairių apdailų ir spalvų. Priklausomai nuo jūsų poreikių, galite lažintis dėl:

  • elastingi megzti audiniai su blizgučiais ar blizgučiais, tokiais kaip lurex, idealiai tinka siūti kūną priglundančias sukneles, pieštuko formos sijonus ir palaidines,
  • neelastingi audiniai, tokie kaip tinklelis, kurie gali būti naudojami tokiems elementams kaip skaros, gaubtai ar dekoratyviniai elementai butui paruošti,
  • permatomi audiniai, tokie kaip tiulis, šifonas, gipiūras ar nėriniai, kurie dažnai naudojami kaip aplikacijos ir akcentai, pvz., vestuvinėse, vestuvinėse ar vakarinėse suknelėse.

Blizgučių audiniai dažniausiai gaminami iš sintetinių pluoštų, tokių kaip poliamidas arba poliesteris, nes jie užtikrina gerą lankstumą ir ilgaamžiškumą panašiose srityse. Ieškodami išskirtinesnio charakterio audinių, taip pat galite susidurti su blizgučiais puoštais viskoze ir šilku – itin prašmatniais ir nesenstančiai gražiais.

Blizgučių audinys – kaip su juo siūti?

Nusprendus savo projekte naudoti blizgučius, bene didžiausias iššūkis yra pats susiuvimas. Galų gale, tai yra metalo gabalai, kurie gali sugadinti adatą ar mašiną, jei su jais elgiamasi neteisingai - ir tikrai sukelia siuvėjui šiek tiek nusivylimo. Audinys su blizgučiais puikiai tinka vakarinės suknelės siuvimui, tačiau, deja, siuvant reikia papildomo darbo.

  • Labai svarbu tinkamai paruošti ir išmokti medžiagą. Tai yra daugiausiai laiko reikalaujantis etapas, bet taip pat labai svarbus kuriant nuostabią aprangą. Prieš siuvant verta patikrinti, pavyzdžiui, ar blizgučiai nedažys audinio.
  • Blizgantis audinys siuvamas (tiksliau, plonu dygsniu) naudojant ploną adatą ir siūlą, taip pat kai siuvate tokį audinį siuvimo mašina.
  • Jei blizgučiai patenka į perteklinę siūlę, turite jų atsikratyti. Aplikacijas galima lengvai iškirpti tiksliomis siuvinėjimo žirklėmis – žinoma, jūs turite tai padaryti pakankamai atsargiai, kad nepažeistumėte siūlo, kuriuo niekučiai pritvirtinti prie audinio.
  • Lyginimo blizgučiai reikalauja ypatingo dėmesio ir priežiūros. Jei reikia, turite tai padaryti su šiek tiek pašildytu lygintuvu, nustatytu į sintetikos lyginimo režimą, pageidautina per medvilninę medžiagą.

Išsamius patarimus, kaip siūti blizgančiais audiniais, galite rasti internete. Verta pasinaudoti patarimais, paskelbtais profesionalių siuvėjų tinklaraščiuose, taip pat ieškoti mokomųjų vaizdo įrašų, kurie aiškiai iliustruotų visą procesą.

Blizgučių galvos svaigimas

Kaip gerai dėvėti blizgučius? Žinoma, su pasididžiavimu! Tokiu būdu dekoruoti drabužiai gali – nors jie neturi pasirodyti prašmatnūs. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tinkamai formuoti elementą. Pastaraisiais sezonais buvo aiškių įkvėpimų iš 2000-ųjų mados. Tai reiškia, kad medžiaga, dekoruota diskretiškais niekučiais, puikiai atitiks dabartines tendencijas!

Jei svajojate spindėti puikiai pritaikyta apranga, mūsų parduotuvėje siūlomas platus blizgučių audinių pasirinkimas. Pasiūlymas apima daugybę originalių dizainų ir spalvų variantų. Ieškote glamūrinio audinio? Ar norite diskretiško švytėjimo, kuris gražiai apšviestų jūsų vakarinę aprangą? Jei taip, statykite už aukštos kokybės blizgučių audinius, kuriuos galima įsigyti Izpol pasiūlyme.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...