Tencel - audinio savybės

Tencelio audinys – kas tai?

Ar jums įdomu, kas yra tencelis ir kodėl jis laikomas tokia unikalia medžiaga? Šis produktas, dar vadinamas lioceliu, liečiant primena medvilnę arba viskozę. Jis taip pat kartais vadinamas viskozeliu. Tencelio medžiaga, kaip ir viskozė, priklauso natūraliems celiuliozės pluoštams. Jo gamyboje naudojamos žaliavos yra iš Azijos eukalipto medienos.

Jo didelis privalumas yra tai, kad jis gali imituoti daugybę skirtingų medžiagų, tokių kaip:

  • Suede
  • oda
  • šilkas
  • medvilnė
  • Viskozė.

Todėl tencelio audinio naudojimas yra labai platus, todėl jis yra toks populiarus tekstilės pramonėje.

Tencelio medžiaga – kaip ji gaminama?

Tencelio audinys išgaunamas iš medienos celiuliozės, tiksliau iš eukalipto žievės. Gamybos procesas panašus į viskozės – pluoštai gaunami iš ištirpusios celiuliozės iš medienos plaušienos. Jis skiriasi nuo ekologiškų sprendimų naudojimo pluošto plovimo procese. Celiuliozę tirpdančios medžiagos viskozės atveju yra ėsdinančios. Kita vertus, tencelio gamyboje naudojamas netoksiškas ir biologiškai skaidus tirpiklis, kuris yra saugus žmonėms ir aplinkai. Todėl "Tencel" yra 100% natūrali ir 100% biologiškai skaidi medžiaga.

Tencelio audinio savybės ir pritaikymas

Tencel audinys yra itin patvarus ir veiks bet kokiomis sąlygomis – tiek aukštoje, tiek žemoje temperatūroje. Jis tinka karštoms dienoms, nes yra erdvus ir malonus odai. Jis gerai tinka ant kūno, suteikdamas subtilų blizgesį. Jis jaučiasi kaip aksominė medžiaga, todėl jį labai patogu dėvėti ir kvėpuoti. Kiekvienas šios medžiagos pluoštas sugeria drėgmę, todėl ant odos jaučiasi be prakaito. Jis pasižymi puikiomis šilumos reguliavimo savybėmis.

Tencelio medžiagos nanopluoštai yra lygūs ir turi mažą standumą. Dėl to jis yra švelnus ir draugiškas odai, ypač jautriai odai, kuriai reikia unikalaus požiūrio. Be to, patvirtinta, kad jis nesukelia dirginimo ir žymiai apsaugo nuo bakterijų augimo. Jis natūraliai sujungia daugelį kitų pluoštų privalumų:

  • yra toks pat subtilus kaip šilkas,
  • jis šiltas kaip vilna,
  • jis yra toks pat stiprus kaip poliesteris,
  • atvėsina kaip linai,
  • Jis sugeria kaip medvilnė.

Tencel yra medžiaga, kurią galima maišyti su bet kokiais pluoštais. Mūsų parduotuvėje tencelio audinį, be kita ko, galima įsigyti kartu su linu. Šio mišinio dėka medžiaga yra dar malonesnė liesti, patvaresnė ir nesiglamžo tiek, kiek grynas lino pluoštas.

"Tencel" daugiausia naudojamas patalynės, paklodžių, čiužinių ir apatinių drabužių gamyboje. Šios medžiagos gamyba yra puikus pavyzdys, kad šiuolaikinės technologijos eina kartu su ekologija. "Tencel" medžiaga tikrai yra investicija daugelį metų!

Tencel medžiaga – skalbimas ir priežiūra

Skalbti tencelio audinį labai lengva. Medžiagai nereikia ypatingos priežiūros. Jį galima skalbti rankomis, tačiau tai taip pat galima padaryti skalbimo mašinoje ir išdžiovinti. Nėra baimės, kad jis bus sugadintas – jis yra labai atsparus ir patvarus. Jei etiketėje nenurodyta kitaip, iš šios medžiagos pagamintus drabužius galima skalbti iki 60 °C temperatūroje.

Kita vertus, lyginimo temperatūra visada turėtų būti parenkama pagal subtiliausią pluoštą, iš kurio pagamintas audinys. Jei jūsų drabužiai yra pagaminti iš tence l medžiagossu priedais, atkreipkite į tai ypatingą dėmesį.

Pats Tencelis nėra linkęs į raukšles, todėl pakanka šiek tiek patraukti jį šiltu lygintuvu, kad būtų atkurta tobula jo forma. Dėl lengvos priežiūros ir praktinių savybių audinys yra labai populiarus tiek mados pramonės įmonėse, tiek pačiuose vartotojams. Verta pirkti tencelio medžiagą gerose tekstilės parduotuvėse, kad įsitikintumėte puikiomis jos savybėmis.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...