Šilti audiniai, arba kaip pasiruošti žiemai

Ar žinote, kokie žieminiai audiniai šiemet bus madingiausi? Užšalimo temperatūra ne visada turi būti siejama su storu, per dideliu megztiniu. Ir nors tanki vilna yra nesenstanti ir universali, puiki medžiaga žiemai nebūtinai turi būti stora. Pažiūrėkite, kokie kiti pluoštai gali jus dominti.

Kokį audinį geriausia rinktis žieminiams drabužiams?

Su kiekvienu nauju sezonu keičiasi lūkesčiai dėl mūsų dėvimų drabužių savybių. Norėdami užtikrinti komfortą ir patogumą, vienu metu nepersidengdami per daug sluoksnių – atkreipkite dėmesį į specifines kiekvieno megzto audinio savybes. Žiemą geriausiai tinka natūralios medžiagos, tokios kaip merino vilna, angora ir gražus liesti kašmyras. Šilti audiniai žiemai gali būti įvairių tekstūrų ir kitų storių. Nedaugelis supranta, kad viena iš klasikinių medžiagų, kuri asocijuojasi su lengvumu ir lengvumu – puikiai tiks ir žiemai. Žinoma, mes kalbame apie subtilų ir malonų liesti šilką, kurį galite dėvėti ištisus metus!

Šilkas – ar tai gera medžiaga žiemai?

Šilkas yra natūrali medžiaga, garsėjanti savo lengvumu, kilnumu ir nuostabiomis šilumos izoliacijos savybėmis. Vasarą dėvimas šilkas atneša organizmui palengvėjimą esant aukštai temperatūrai. Šilkas puikiai vėsina ir užtikrina optimalią oro cirkuliaciją. Įdomus faktas yra tas, kad žiemą jis taip pat gerai atlieka savo darbą. Šilkas, kaip ir tikra vilna, turi šilumos izoliacijos savybes, o tai reiškia, kad jie yra idealūs audiniai žiemai.

Šilko žiemos audinys yra lengvas ir išlaiko šilumą be perkaitimo pavojaus. Šilkinė suknelė ar palaidinė bus tokia pat patogi dėvėti žiemą, kaip ir vasarą. Šilkiniai drabužiai taip pat gali būti alternatyva žiemos vilnos trikotažui, kuriam kai kurie žmonės gali būti alergiški. Šilkas yra nealergizuojantis, lengvai pigmentuojamas ir paprastai yra labai grakštus, kilnus ir elegantiškas megztas audinys kasdieniam dėvėjimui ir ypatingomis progomis.

Ieškote šilto audinio žiemai – pasidomėkite, ką jums siūlo vilna!

Vilna, nors ir gali būti siejama tik su storu megztiniu su Zakopane modeliu, yra universalus megztas audinys, kurį galima dėvėti ištisus metus ir daugeliu versijų. Tikra vilna yra gyvulinės kilmės – ji gaunama iš avių plaukų. Camel vilna ir ožkų vilna taip pat yra gana populiari rinkoje (daugiau apie tai galite perskaityti vėliau).

Jei įdomu, kokius audinius pasirinkti žiemai, galite saugiai uždėti vilną ant podiumo. Geros kokybės vilna turi labai aukštus higroskopinius gebėjimus. Tai reiškia, kad jis labai gerai sugeria drėgmę iš odos ir yra itin higieniškas. Vilnonis megztinis ir kepurė, nepriklausomai nuo sąlygų lauke ir didelės drėgmės – niekada nesijaus šlapi.

Ką ieškoti renkantis vilną?

Įdomu tai, kad vilnoniai drabužiai gali būti labai subtilūs ir ploni, tuo pačiu garantuojant aukščiausią šilumos izoliaciją. Vilnonės suknelės, megztiniai, šalikai, kepurės – tai drabužiai, kurie puikiai tiks žiemai! Tačiau jei ieškote megzto audinio žiemai, kuris puikiai tiktų kūnui ir nebūtų linkęs į galimą tempimą – ieškokite vilnonio megzto audinio su elastano priemaiša. Rinkdamiesi vilnonius megztus audinius, visada vadovaukitės jų sudėtimi. Kuo daugiau vilnos yra jų sudėtyje, tuo geresnės medžiagos šilumos izoliacijos savybės, bet ir tuo didesnis jautrumas tempimui. Kokybiška vilna nėra pigi – jei orientuositės į aukštą kokybę, teks skaitytis su tuo, kad mokėsite daugiau, tačiau drabužiai taip pat bus kur kas ilgaamžiškesni.

Kašmyras – kašmyro ožkos vilna

Ar jums įdomu, kokią medžiagą pasirinkti megztinį žiemai? Susidomėkite elegantišku ir šiltu kašmyru! Kašmyras yra viena kilniausių (ir brangiausių) vilnų pasaulyje. Priklausomai nuo kašmyro rūšies pasirinkimo – I ar II – megzto audinio kaina ir kokybė proporcingai didėja. Pirmos klasės kašmyras yra brangi, itin minkšta ir gražiai blizganti medžiaga, iš kurios gaminami elegantiški megztiniai ir šiltos žieminės skaros. Antrosios klasės kašmyras dažniau naudojamas kasdieniams ir kasdieniškesniems drabužiams gaminti. Antrosios klasės kašmyras bus sunkiau liesti, nors, palyginti su avių vilna, jis vis dar yra labai minkštas. Kašmyras yra vilna – jie pasižymi panašiomis šilumos izoliacijos savybėmis – puikiai palaiko šilumą, bus erdvūs ir patogūs tuo pačiu metu.

Dabar, kai žinote, kurie žieminiai audiniai bus patogiausi, šilčiausi ir ilgaamžiškiausi – dabar peržiūrėkite savo garderobą ir žiemos pasiūlymą, kurį jums paruošė audinių didmenininkė. Galbūt dėl artėjančio žiemos sezono ir trumpų, šaltų dienų verta papildyti savo drabužių spintos lentynas nesenstančiais, klasikiniais ir šiltais megztiniais, apsiaustais, suknelėmis ir šalikais iš vilnos, kašmyro ir šilko?

Komentarai ()

Pakrovimo...