Iš kokių medžiagų siūti kūdikių drabužius?

Vaikų drabužių audiniai turi būti patogūs, patvarūs, malonūs liesti ir saugūs odai. Taigi, kaip iš tiek daug rinkoje esančių produktų pasirinkti geriausią medžiagą vaikų drabužiams? Kokia medžiaga bus geriausia vaikų apatiniams drabužiams, o kuri - megztiniui ar kelnėms?

Audiniai ir megztos medžiagos – koks skirtumas?

Vaikų drabužių audiniai nėra tas pats, kas trikotažas. Nors abu šių medžiagų pavadinimai vartojami pakaitomis (daugiausia pasauliečių), tai yra esminė klaida. Taigi, kuo skiriasi megztas audinys nuo audinio?

Audinys yra austas iš ataudų ir metmenų. Tai yra du siūlų išdėstymai, kurie sudaro pynimą. Audinių pavyzdžiai yra, pavyzdžiui, ikoninis džinsinis audinys, flanelis ir aksomas. Megztas audinys yra megztas visiškai panašiai, kaip jūs neriate siūles. Megzti audiniai yra elastingesni, nes jie susideda iš daugelio siūlų, sujungtų eilėmis. Jie skirstomi į dvi kategorijas: metmenų megztus audinius ir ataudų megztus audinius (jie skiriasi pynimo išdėstymu).

Dabar, kai žinote skirtumą tarp megztų audinių ir audinių , verta patikrinti, iš ko siūti drabužius vaikui. Tikslinė medžiaga ir jos savybės gali būti pritaikytos tiek vaiko amžiui, tiek asmeninėms nuostatoms. Tačiau bet kokiu atveju patogumas, estetika ir dėvėjimo patogumas turėtų būti svarbiausi.

Atkreipkite dėmesį į medžiagos sudėtį

Renkantis medžiagą vaikų drabužiams, medžiagos sudėtis vaidina pagrindinį vaidmenį. Verta lažintis už tuos, kurie yra kilę iš gamtos – gryną, šimtaprocentinę medvilnę, minkštą ir švelnią merino vilną ar mišinius (pvz., turinčius lino ar elastinių pluoštų). Taip pat svarbus medžiagų, pagamintų iš medvilnės, svoris. Kuo didesnė jo vertė, tuo storesni bus drabužiai.

Kokios medžiagos bus geriausios vaikui?

Negalima paneigti, kad medvilnė yra vaikų drabužių pramonės lyderė. Nenuostabu, kad geros kokybės medvilnė yra patvari, maloni liesti ir kvėpuojanti. Be to, tai nevaržo mažo vaiko judesių – patogu. Judėjimo laisvė svarbi bet kokio amžiaus vaikams – ji leidžia jiems sveikai ir tinkamai vystytis. Iš ko siūti kūdikių drabužius?

Medvilniniai audiniai

Medvilninis audinys yra patvarus ir draugiškas odai. Ypač atkreiptinas dėmesys į sertifikuotą medvilnę, kuri gaunama iš ekologinio ūkininkavimo. Jame nėra chemikalų, todėl jis geriau tinka jūsų kūdikio subtiliai odai ir... Aplinkos! Vaikiški drabužiai – ypač patys mažiausi – patiria rimtus išbandymus. Morkų dėmės, žolės dėmės ir daugelis kitų nešvarumų reikalauja specialaus plovimo, dažnai esant aukštai temperatūrai. Medvilniniai audiniai yra atsparūs galimiems pažeidimams skalbimo ir lyginimo metu. Vaikiški drabužiai iš medvilninio audinio tikrai yra geras, universalus pasirinkimas.

Medvilnės satinas

Medvilnės satinas yra šiek tiek kilnesnis nei įprasta, tradicinė medvilnė. Jis yra neįtikėtinai minkštas ir lygus. Jis turi puikų, natūralų blizgesį ir yra pagamintas iš grynų, 100% medvilnės verpalų. Medvilninis satinas yra gera idėja vaikų drabužių medžiagai. Dėl ypatingo siūlų pynimo jis yra nepaprastai malonus liesti, erdvus ir tiesiog puikiai tinka mažyliams, turintiems odos problemų (pvz., alergiją). Drabužiai, pagaminti iš aukštos kokybės satino medvilnės, yra atsparūs tempimui ir labai patvarūs. Nepaisant pakartotinio skalbimo aukštesnėje temperatūroje – spalvos vis tiek bus intensyvios, o medžiaga išlaikys pastovią formą.

Linai

Ar linas yra gera medžiaga vaikų drabužiams? Linas asocijuojasi su šiurkštumu ir raukšlėjimusi. Ir tai yra didelė klaida! Šiuolaikiniams drabužių skalbiniams anksčiau buvo taikomi specialūs minkštinimo procesai, kurių dėka jis nustebina savo minkštumu ir yra labai malonus liesti. Tanki lino struktūra leidžia orui gerai praeiti, o pati medžiaga yra graži ir saugi odai, o tuo pačiu ir tikrai graži.

Megztas audinys

Apibūdinant įvairius megztus audinius vaikų drabužiams, neįmanoma praleisti verpalų trikotažo. Jis yra minkštas, lankstus, itin patogus ir šiltas. Drabužiai iš megztų verpalų puikiai tinka patiems mažiausiems, t.y. naujagimiams ir kūdikiams. Iš tokio megzto audinio galite sugalvoti ne tik gražius rinkinius, bet ir šiltas, saugias ir malonias liesti antklodes. Džemperio megztas audinys yra labai madingas ir tinkamai prižiūrimas – itin patvarus.

Kokie drabužiai, kokia medžiaga?

Megzti audiniai yra elastingesni – jie puikiai tinka kaip medžiaga apatiniams ar marškinėliams. Medvilniniai audiniai, tokie kaip džinsinis audinys, geriau tiks kelnėms, švarkams ir sijonams bei vyresniems vaikams. Medvilnės ir medvilnės satinas išlieka universaliu pasirinkimu viršutiniams ir apatiniams drabužiams. Madingoms, lengvoms suknelėms ar berniukų šortams galite pasirinkti drabužių skalbinius.

Puikūs audiniai vaikų drabužiams bus natūralūs, patogūs ir patvarūs. Renkantis juos verta patikrinti sudėtį ir svorį. Tanki medvilnė bus geresnė megztiniams ar megztinių komplektams. Medvilnės medžiagos, turinčios mažesnį gramatažą, puikiai tiks kaip patogūs ir erdvūs drabužiai vasarai ir yra geras pasirinkimas vaikų apatiniams drabužiams.

Komentarai ()

Pakrovimo...