Audiniai alergiškiems žmonėms

Alergija yra gana dažnas negalavimas mūsų visuomenėje. Pasirodo, galite būti alergiški ir audiniams, o tiksliau – tam tikroms savybėms, kurios nėra sveiko žmogaus problema. Alergiškam asmeniui tai gali reikšti daugiau ar mažiau rimtą diskomfortą. Blogai parinktos medžiagos alergiškiems žmonėms sukelia niežėjimą, bėrimus, deginimą ir net kvėpavimo takų negalavimus.

Ne tik drabužiai, bet ir rankšluosčiai, pagalvės, čiužiniai, patalynė ir užuolaidos alergiškiems žmonėms turi būti pagaminti iš tinkamos medžiagos. Tai yra vietos, kur erkės ypač mėgsta pasirodyti.

Kokia yra audinių alergijos priežastis? Alergija audiniams

Kas gali sukelti alergiją audiniams? Tiek pačios medžiagos, tiek jų žaliavos, ypač sintetinės, tiek jų savybės. Jei audinys nėra aukštos kokybės, yra prastai kvėpuojantis, sukelia drėgmės kaupimąsi arba yra grybų, bakterijų ir erkių buveinė, alergiški žmonės patiria negalavimų.

Kokie audiniai alergiškiems žmonėms?

Geriausi audiniai alergiškiems žmonėms turėtų būti natūralūs. Jie pasižymi dideliu drėgmės sugėrimo pajėgumu, oro pralaidumu, o kartais ir chemine struktūra, panašia į mūsų odą. Buvimas natūraliomis sąlygomis yra geriausias būdas žmonėms, alergiškiems dirbtiniams audiniams. Todėl verta pasinaudoti gamtos teikiamais privalumais, o visus aukščiau paminėtus audinius, įvairiais variantais, galima rasti mūsų sandėlyje. Taigi, kokie yra geriausi audiniai alergiškiems žmonėms?

Šilkas

Šilkas dėl savo struktūros turi hipoalerginį poveikį. Jis pagamintas iš baltymų siūlų, panašių į tuos, kurie yra mūsų odoje. Vienas iš alerginių veiksnių išnyksta. Šilkas labai gerai ginasi nuo pelėsių, grybų ar erkių, ir taip yra todėl, kad jis pranoksta kitus audinius konkuruodamas dėl higroskopiškumo. Jis gali sugerti iki 30% savo svorio skystyje ir vis tiek išlikti sausas. Tai erdvus, subtilus audinys. Be to, šilko naudojimas turi anti-senėjimo poveikį. Taip yra todėl, kad kontaktas su šilku stimuliuoja mūsų odos medžiagų apykaitą.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Šilkas

Linai

Žmonės sužinojo, kad linas yra puiki medžiaga audiniams kurti jau senovės Egipto laikais. Netgi manoma, kad tai vienas seniausių audinių. Linų sėmenų nauda sveikatai buvo įrodyta per ilgus metus trukusius tyrimus ir praktiką. Pasirodo, linas taip pat turi sveikatą stiprinantį poveikį kaip audinys alergiškiems žmonėms. Tai labai kvėpuojanti ir lengva medžiaga, leidžianti odai kvėpuoti ir efektyviai apsauganti nuo drėgmės kaupimosi, pvz., nuo prakaito. Jis nebijo:

aukšta temperatūra, ji yra patvari ir labai gerai sugeria drėgmę.

Įrodyta, kad lininių drabužių naudojimas padeda gydyti tam tikras odos ligas. Verta išbandyti lininę patalynę – jos naudojimas pagerina miego kokybę ir bendrą savijautą.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Linas

Medvilnė

Vienas populiariausių kinų kilmės audinių pasaulyje. Jis naudojamas įvairių drabužių ir būtiniausių daiktų – marškinėlių, apatinių drabužių, užuolaidų ar arbatinių rankšluosčių – gamybai. Natūralios medvilnės naudojimas yra būtinas žmonėms, kurie yra alergiški audiniams. Kaip ir šilkas bei linas, jis labai gerai sugeria drėgmę, leidžia odai kvėpuoti ir nesikaupia mikroorganizmų. Be to, tai labai patvari medžiaga. Tai nekelia grėsmės dažnam plovimui, ir tai yra vienas iš būdų atsikratyti bakterijų, slypinčių nešvarumuose. Ištempta medžiaga, patogi, maloni liesti ir minkšta. Jis labai ilgai išlaiko savo naudingumo vertes. Labiausiai universalios skubios pagalbos medžiagos alergiškiems žmonėms.

Peržiūrėkite mūsų kategoriją: Medvilnė ir Batiste

Bambuko pluoštas

Bambuko pluošto hipoalerginis poveikis buvo aptiktas palyginti neseniai. Pasirodo, kai reikia sugerti drėgmę, bambukas yra iki trijų kartų geresnis už medvilnę! Dėl to grybai ir bakterijos pabėga iš medžiagos. Pati medžiaga yra labai lygi, ištempta ir jautri dažymui. Bambuko pluošto drabužius malonu dėvėti. Gera ir palyginti pigi alternatyva medvilnei.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...