Poliesterio privalumai

Drabužių pramonė labai nori naudoti poliesterį drabužių gamyboje. Vieni jo mėgsta, kiti jo nekenčia. Kas yra poliesteris ir kokie jo privalumai? Sintetinės medžiagos naudojamos ne tik sportiniams drabužiams, bet ir apatiniams drabužiams, palaidinėms, striukėms ir vakarinėms suknelėms gaminti. Ką reikėtų žinoti apie poliesterį, kuris turi labai platų pritaikymo spektrą?

 

Kokie yra poliesterio privalumai?

Šiame įraše daugiausia dėmesio skirsime poliesterio naudai:

Didelis elastingumas - ši medžiaga deformuojasi ar nesitęsia.

Atsparumas raukšlėms - dažnai nereikia lyginti.

Jis yra higrofobiškas - jis nesugeria drėgmės ir greitai džiūsta.

Jis yra labai patvarus - jis gali atlaikyti daug.

Atsparumas dėmėms - jis yra atsparus nešvarumams ir gali būti plaunamas net šaltame vandenyje.

Jis lengvas - puikiai tinka, pavyzdžiui, vasarinėms suknelėms.

Tai prieinama kaina

 

Drabužiai su poliesterio priemaiša

Drabužiai, pagaminti iš mikropluošto, puikiai tinka siūti lauko drabužius, apatinius drabužius, lietpalčius ir vėjo striukes. Mikropluošto audiniai yra atsparūs vandeniui, puikiai apsaugo nuo vėjo ir yra pralaidūs orui. Poliesterio vilnos drabužiai yra minkšti ir malonūs liesti, suteikia šiluminį komfortą, gerai apsaugo nuo vėjo, greitai džiūsta, nesideformuoja ir nesiglamžo.

Drabužiai, pagaminti iš natūralių audinių su poliesterio mišiniu, gali žymiai pagerinti iš jų pagamintų drabužių savybes ir pašalinti daugybę defektų. Pavyzdys yra medvilnė. Pridėjus poliesterio, medžiaga nustoja susitraukti ir mažiau raukšlės, ji yra patvaresnė, atsparesnė drėgmei ir tempimui. Tačiau poliesterio pridėjimas negali būti didelis, pageidautina ne didesnis kaip 30 proc.

Komentarai ()

Pakrovimo...