Ką daryti su likusiomis medžiagomis?

Renkantis audinį, skirtą siūti savo svajonių aprangą, visada turėtumėte apskaičiuoti audinio kiekį, reikalingą tam tikram daiktui siūti. Tačiau, nepaisant tiksliausių skaičiavimų, baigus projektą visada lieka iškarpų. Ką daryti su likusiomis medžiagomis? Mes primygtinai rekomenduojame jų neišmesti, nes jie gali būti naudojami  daugeliui įdomių dalykų. 

 

Kratinys

 

Nesvarbu, ar liko didelių audinio gabalų, ar mažų atraižų. Visa tai galite perdirbti, tuo pačiu sumažindami susidarančių atliekų kiekį. Likusių medžiagų derinimas yra pleistras. Anksčiau tai buvo skurdo produktas, šiandien tai yra riboto vartojimo ir rūpinimosi aplinka ženklas, kurį naudoja daugelis žinomų dizainerių. 

 

Pats pleistras neturi per daug taisyklių - pakanka sujungti skirtingus audinius, su skirtingais raštais ar tekstūromis, sukuriant nuostabų efektą. Geometrinės audinio formos turėtų būti naudojamos ir derinamos viena su kita. Tokios procedūros naudojimas suteikia tęstinumo jausmą, neprarandant fragmentiškumo įspūdžio. Patchwork gali būti sėkmingai transformuojamas į antklodes, pagalves, krepšius ir net drabužius.

 

Ir jei nebijote eksperimentuoti su mada, tokius likučius galite naudoti madingiems pleistrams, pavyzdžiui, siuvami ant džinsų ar striukės. 

 

Vaikų talismanai

 

Talismanai yra vaikų mėgstami žaislai ir jokios šiuolaikinės technologijos to nepakeis. Talismanas vaikui yra dovana, suteikianti jiems daug džiaugsmo, linksmybių ir pramogų.  Be to, vaikų žaislai gali būti būdas papuošti kambarį. Jie dažnai yra miegamųjų ir net gyvenamųjų patalpų apdaila. Su audinių atraižomis galite juos  pasigaminti patys. Tai taip pat bus puikus būdas integruotis su vaiku ir įgyti naujų rankinių įgūdžių. Norėdami patys pasigaminti žaislą, tiesiog paruoškite audinio ir pliušinio atraižas, galbūt pravers ir derančių spalvų akių sagos bei siūlai.

O kam naudojate likusias medžiagas? 

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...