Medvilnė – kas tai per audinys?

Medvilnė yra audinys, žinomas daugelį tūkstančių metų. Yra įvairių rūšių medvilnės, iš kurios gaminami įvairūs drabužiai: nuo moteriškų paltų, per darbo drabužius iki vaikiškų marškinėlių. Senovės Egipte ši medžiaga buvo naudojama kvėpavimui, kuris puikiai tinka šiltam klimatui. Medvilnės populiarumas apėmė ne tik faraonų būklę. Prieš mūsų erą jis taip pat buvo mylimas Meksikoje ir Indijoje. Iš mūsų teksto sužinosite, kokios medvilnės rūšys yra ir kaip paaiškinti jo reiškinį.

Medvilnė – kokia ši medžiaga?

Medvilnė gaunama iš augalo, vadinamo medvilne, arba tiesiog medvilne. Ši medžiaga yra pluoštas, kuris supa medvilnės krūmo sėklas. Kaip atrodo medvilnė? Herodotas, gerai žinomas graikų istorikas, teigė, kad jis buvo panašus į avių vilną. Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad medvilnė yra dar gražesnė medžiaga. Derliaus nuėmimui paruošta žaliava šiek tiek primena medvilnės rutulius. Tačiau medvilnės atveju svarbiausia ne išvaizda, o jos tinkamumas naudoti. Kadaise nuimtas rankomis, šiandien, naudojant kombainus, tai yra viena svarbiausių žaliavų audinių gamybai pasaulyje.

Medvilnė turi daugiau nei vieną pavadinimą, t. Y. Medvilnės rūšis

Daugybė medvilnės rūšių tikrai gali šokiruoti. Dėl šios veislių įvairovės medvilniniai audiniai naudojami labai skirtingiems produktams kurti. Dabar supažindinsime jus su kelių rūšių medvilniniais audiniais ir pamatysite, kad medvilnė tikrai turi daug naudojimo būdų:

  • Egipto medvilnė - išskirtinė, brangi medžiaga, kuriai būdingi ilgi ir minkšti pluoštai; jis yra labai minkštas, todėl idealiai tinka patalynės, apatinių drabužių ar chalatų gamybai;
  • džinsinis audinys - patvarus, storas audinys, naudojamas, be kita ko, maišų ir staltiesių gamybai,
  • aksomas - subtilus audinys su plonu polių dangčiu, naudojamas užuolaidoms ir drabužiams kurti,
  • satinas - labai populiarus medvilnės gaminio tipas, dažnai naudojamas suknelių gamybai,
  • batiste - minkšta medžiaga, pagaminta paprasto pynimo būdu; jis yra erdvus, todėl puikiai tinka marškinėlių siuvimui vasarą,
  • flanelis - minkštas, šilumą išlaikantis audinys; Jis naudojamas kuriant m.in svarbiausius marškinius ir pižamas.

Apie ką visas šurmulys, ar apie nepaprastas medvilnės savybes

Ar žinote, kas daro medvilnę vienu populiariausių pluoštų pasaulyje? Tai puikiai tinka daugeliui programų. Didelė įvairių rūšių medvilnės paklausa priklauso nuo to, kokios rūšies medžiaga yra. Tarp svarbiausių funkcijų rasite:

  • priklausomai nuo storio - kvėpavimo ar šilumos izoliacijos,
  • higroskopiškumas,
  • Minkštumo
  • galimybė pridėti priedų, siekiant pagerinti specifines savybes, t
  • atsparumas aukštai skalbimo ir lyginimo temperatūrai, t
  • Tempimui
  • Lankstumą
  • Ištvermės
  • Jis "nesikandžioja" ir nesukelia niežėjimo pojūčio.

Įdomu tai, kad medvilnei gali būti taikomas merserizacijos procesas, dėl kurio padidėja atsparumas ir jautrumas dažymui. 

Medvilnės privalumai ir trūkumai

Pristatydami medvilnės savybes, jau atkreipėme dėmesį į kai kuriuos šio audinio privalumus. Tačiau tai dar ne viskas. Verta paminėti, kad įvairios medvilnės rūšys yra puiki medžiaga alergiškiems žmonėms ir žmonėms, turintiems odos problemų. Jo delikatesas, minkštumas ir lengvumas šiuo atveju yra puikus derinys. Kitas svarbus medvilnės privalumas yra tai, kad iš jo lengva pašalinti dėmes. Skalbimo procesas taip pat yra draugiškas, nes dėl atsparumo temperatūrai drabužiai nepablogėja ir nepraranda savo savybių.

Ar medvilnė turi kokių nors trūkumų? Taip, jie apima jautrumą raukšlėjimui, kuris atsiranda dėl mažo audinio elastingumo. Taip pat atminkite, kad medvilnė ilgai džiūsta, o tai yra dėl jos higroskopiškumo. Tačiau atrodo, kad šis nedidelis kartumo žiupsnelis yra nieko, palyginti su daugeliu šios medžiagos privalumų.

Kokie yra medvilnės naudojimo būdai?

Medvilnę galite siūti daugelį kasdienių daiktų , tokių kaip drabužiai, užuolaidos ar užuolaidos. Aukštos kokybės siuvimo medvilnę siūlo mūsų internetinė audinių parduotuvė. Čia galite nusipirkti puikių medžiagų, kurių dėka galite siūti gražią vasaros suknelę, sijoną ar prigludusį kostiumą. Kaip gerbiamas audinių didmenininkas Poznanėje , mes turime įvairių spalvų, raštų ir storių produktų. Mūsų asortimente taip pat yra šilko satinas ir likra. Visi mūsų audiniai atitinka aukščiausius standartus ir laukia Jūsų kūrybiškumo.

Suvestinė

Neatsitiktinai medvilnė audinių rinkoje vertinama jau daugelį metų. Dėl savo savybių jis puikiai tinka kasdieniam gyvenimui, o daugybė jo tipų skatina eksperimentuoti ir siūti įvairius drabužius. Kviečiame jus į mūsų parduotuvę, kurioje galite įsigyti puikios medvilnės, kurios dėka galėsite įgyvendinti savo vaizduotės projektus!

Komentarai ()

Pakrovimo...