Kokius audinius verta dėvėti rudenį?

Ar žinojote, kad tinkami audiniai rudeniui gali būti ne tik šilti, bet ir patogūs bei gražūs? Kai dienos trumpėja ir šaltėja, dauguma iš mūsų svajoja pasislėpti šiltuose namuose su puodeliu karštos arbatos. Tačiau ne visi gali sau leisti tokį komfortą ir, nepaisant nepalankių oro sąlygų, jie turi patekti į kelią. Raktas į patogumą ir komfortą šiuo metų laiku yra tinkama apranga. Kokie audiniai rudeniui puikiai tiks kasdieniame stiliuje?

Šilti audiniai rudeniui – orientuojamės į gamtą!

Rudenį verta lažintis dėl patogių ir šiltų drabužių. Kiekvienas sezonas turi savo taisykles – tai, ką dėvime vasarą , šaltesnėmis dienomis tikriausiai neišlaikys testo. Audiniai ir megzti audiniai turi skirtingą paskirtį, todėl jei norime, kad besikeičiantis oras lauke mums nebūtų atšiaurus, turime daugiau dėmesio skirti medžiagų, iš kurių siuvami mūsų drabužiai, sudėčiai. Sunkesni ir storesni natūralios kilmės audiniai užtikrina geresnę izoliaciją nuo šalčio ir yra patogesni. Kokie audiniai geriausiai tiks rudenį?

Kašmyras ir vilna – puikiai tinka megztiniams ir paltams

Kašmyras yra vilnos rūšis. Tačiau jis nėra kilęs iš avių, bet iš Azijoje auginamų ožkų (kašmyro ožkų). Jei jums įdomu, koks audinys rudeniui gerai atrodys biure ir oficialių susitikimų metu – galite lengvai lažintis už prabangų kašmyrą. Tai kilnus megztinio audinys, kuris bus ne tik malonus liesti ir subtilus, bet ir labai elegantiškas.

Renkantis viršutinius drabužius rudeniui, turime atkreipti ypatingą dėmesį į medžiagą. Kailio vilna gali būti gaunama iš įvairių gyvūnų (ne tik avių) plaukų. Vilnos audinys ne tik užtikrina optimalią šilumą, bet ir apsaugo nuo vėjo, nepraleidžia drėgmės ir garantuoja gerą oro cirkuliaciją. Labiausiai pageidaujami (ir, deja, ne pigiausi) kailių audiniai yra kupranugario vilna. Svarbu – jo išgavimas yra natūralus procesas ir nesukelia gyvūnų kančių!

Medvilnė – puikiai tinka palaidinėms ir džemperiams

Kitas pasiūlymas dėl gero audinio rudeniui nėra iš gyvūnų. Medvilnė yra natūralus augalinės kilmės audinys. Tai puikus audinys šalikai, megztiniui, palaidinei ir storesniems marškinėliams. Ypač pažymėtina vadinamoji šlifuota medvilnė, t.y. populiari flanelė. Nors daugumai iš mūsų nejaukiai asocijuojasi su "nemirtingais"  languotais flaneliniais marškiniais – tai puikūs ir šilti drabužiai rudeniui. Medvilniniai audiniai suteikia šilumos, yra patogūs dėvėti, o jei prie jų pridedate elastinių siūlų (pvz., elastano) mišinį – jie puikiai pabrėžia figūrą.

Medvilniniai audiniai rudeniui yra universalūs, patogūs ir prieinami. Priklausomai nuo jų svorio pasirinkimo, galite paveikti galutinį šių audinių storį ir sunkumą. Kiekvienas geras audinių didmenininkas siūlo bent keletą pluošto svarmenų, iš kurių galima rinktis. Kuo didesnė jų vertė, tuo storesnė ir sunkesnė medžiaga.

Džinsinis audinys ir velvetas – kelnėms  , sijonams ir dar daugiau!

Džinsinis audinys ir velvetas yra audiniai, kuriems būdingas ilgaamžiškumas, atsparumas pažeidimams ir ilgas tarnavimo laikas. Be ikoniško indigo džinsinio audinio, iš kurio siuvamos klasikinės kelnės, paprastai žinomos kaip džinsai, taip pat verta atkreipti dėmesį į velvetą. Tai labai įdomus ir šiltas, storas medvilninio audinio įvairovė. Jai būdinga trimatė tekstūra su išgaubtomis, lygiagrečiomis linijomis.

Įdomus faktas yra tas, kad velvetas yra dar viena aksomo forma, kurią pagal tradiciją dėvi visi Anglijos karališkosios šeimos vyrai. Nors lenkiškas pavadinimas "velvetas" neskamba maloniai ausiai ir labiau asocijuojasi su šiurkščiais drabužiais – velvetinės kelnės ir sijonai (ir net švarkai) yra madingas ir įdomus pasiūlymas rudeniui.

Aksomas ir veliūras

Aksomas ir veliūras yra puikūs audiniai rudeniui, susijusiam su prabanga. Minkšti, šiek tiek blizgūs ir malonūs liesti, jie puošia ne tik elegantiškus interjerus, bet ir žinomų dizainerių takus. Veliūro ir aksomo kūriniai buvo tikras perlas praėjusių metų tokių įžymybių kaip Alexanderis McQueenas ar "Gucci" mados namų madų šou. Velvetas yra puikus audinys lengvam kailiui, kuris kartu su šiek tiek mažiau sudėtingais audiniais įgaus kasdienį, kasdienį stilių.

Kuo skiriasi aksominis audinys nuo veliūro? Nors abi medžiagos klasifikuojamos kaip pliušiniai audiniai, pagrindiniai skirtumai yra jų gamybos būdas ir šerių ilgis ("trichomes"). Velvetas yra kilnesnis už veliūrą ir turi ilgesnius šerius. Brangiausias yra pagamintas iš šilko. Veliūras yra plonesnis už aksomą, o tinkamai paruoštas savo tekstūra gali net imituoti zomšą!

Dabar, kai žinome, kuris megztinio audinys geriausiai tiks rudenį, o iš kurio gera siūti šiltą šaliką – niekas netrukdo pradėti naują rudens garderobą. Kokie audiniai dėvimi rudenį, turės įtakos ne tik mūsų išvaizdai, bet ir sveikatai bei savijautai.

Komentarai ()

Pakrovimo...