Kaip pasirūpinti drabužiais, kad prailgintumėte jų gyvenimą?

Yra tiek nuomonių apie drabužių priežiūrą, kiek yra žmonių. Kiekvienas tikrai turi savo kelią. Šiandien mes paruošėme jums trumpą receptą, kaip pasirūpinti drabužiais ir medžiagomis, kad žymiai prailgintumėte jų gyvenimą zero waste dvasia.

  1. Patikrinkite medžiagų sudėtį. Gera kokybė = ilgesnis tarnavimo laikas. Jei medžiaga yra geros kokybės, verta į ją investuoti.

  2. Pirkite mažiau drabužių, bet geresnės kokybės. Tai leidžia jums visiškai kontroliuoti savo spintoje esančių daiktų kiekį ir kokybę. Pirkdami nekokybiškus drabužius, padidinate savo išlaidas. Nes perki dažniau.

  3. Patikrinkite etiketes, jose rasite informacijos, kaip skalbti tam tikrą drabužį. Kiekviena medžiaga elgiasi skirtingai.

  4. "Dažnas skalbimas sutrumpina gyvenimą" – ši patarlė puikiai tinka, kai kalbama apie skalbinius. Daugelį drabužių tereikia atnaujinti, kartais tiesiog išvėdinti ar skalbti rankomis.

  5. Prieš dėdami daiktus į skalbimo mašiną, visada viską pasukite į išorę ir anuliuokite marškinių mygtukus.

  6. Naudokite tinkamus skalbinių ploviklius

  7. Verta pereiti prie ekologiškų skalbinių ploviklių. Dauguma milteliuose naudojamų ploviklių yra ėsdinantys. Jie sunaikina atskirus medžiagos siūlus, ir, kaip žinote, tokie mikro pažeidimai tam tikru momentu padažu virsta ašara.

  8. Pasirūpinkite tinkamu džiovinimu.

  9. Lyginkite, kai jums to reikia, geriausiai tinka drabužių lyginimo būdas prieš juos dėvint.

  10. Palaikykite tvarką. Netvarka spintoje ir susmulkinti drabužiai praranda patrauklumą. Dėl to nuolat jaučiate, kad "neturite ką dėvėti".

Komentarai ()

Pakrovimo...