Medvilnė ir jos savybės

Medvilnė gaunama iš medžių ir krūmų, kuriuos galima rasti lauke beveik kiekviename žemyne. Geriausias yra iš šalių, kuriose yra gera saulė, vidutinis kritulių kiekis ir šalčio. Jis subręsta derliaus nuėmimui, kai jo gėlės išnyks ir atsiranda kapsulių, pilnų sėklų. 

Nors daugelis šalių priėmė mašininį medvilnės derliaus nuėmimo būdą, Azijoje ji vis dar dažniausiai renkama rankomis. Tada pluoštai atskiriami nuo sėklų. Pluoštai formuojami į rulonus ir vežami į verpimo fabriką, kur jie iššukuojami. Jie įgyja minkštumą ir lankstumą. Tada jis yra susuktas specializuotoje dirbtuvėje, kartais vis dar rankomis ant staklių. Medvilnės sėklos, kurios lieka po gamybos proceso, naudojamos maistui. Kodėl apie visa tai kalbame?

Medvilnė yra natūrali ir funkcionali medžiaga

Pabrėžti, kad medvilnė gaunama iš natūralios žaliavos. Tai nėra sintetinis ar dirbtinis audinys, todėl turi savybių, kurios priskiriamos tik natūraliems audiniams. Jis yra minkštas ir patogus dėvėti. Jį lengva valyti ir jis turi tam tikrų sveikatą stiprinančių savybių. Tai viena iš populiariausių drabužių ar audinių gamybos medžiagų. Jis taip pat naudojamas šiose pramonės šakose:

  • farmacijos pramonė, skirta tvarsliams ir kitoms higienos medžiagoms gaminti, t
  • ir net žvejybos tinklai,
  • kavos filtrai,
  • naftos gamyba,
  • dolerių kupiūrų.

Jis populiarus dėl palyginti nebrangaus tiekimo ir gamybos proceso, taip pat dėl savybių, apie kurias kalbėsime.

Peržiūrėkite mūsų audinius: medvilnę ir batiste

Medvilnė – ypatingų savybių turinti medžiaga

Medvilnė yra labai higroskopinė medžiaga. Tai reiškia, kad jis efektyviai sugeria drėgmę, kuri yra svarbi vasarą, kai intensyviai prakaituojame. Įdomu tai, kad jis nesijaučia šlapias, net jei sugeria iki 25% savo svorio. Priklausomai nuo to, kokio storio ar plonos medvilnės medžiagą užsakome, ji gerai išlaikys šilumą. Plonesni audiniai pasirodo geresni vasarai, nes jie daro drabužius erdvius. Storesnė medvilnė yra audinys žiemai, kai reikia apsisaugoti nuo šalčio. .

Medvilnė yra atspari tempimui ir aukštai temperatūrai. Dėl to jis yra grakštus skalbiant, bet ir labai higieniškas – dauguma mikrobų miršta aukštoje temperatūroje. Tai malonu dėvėti, nes jis yra minkštas, lygus ir malonus liesti. Jis taip pat saugus odai. Medvilnė nesukelia alergijos, niežėjimo ar kramtymo - audinys idealiai tinka vaikams. Puiki medžiaga vaikiškiems drabužiams – medvilnė dažnai naudojama gaminant drabužius patiems mažiausiems!

Peržiūrėkite mūsų kategorijas, tokias kaip: paprasta medvilnė ir spausdinta medvilnė

Medvilniniai drabužiai yra patvarūs ir patogūs

Nepaisant to, kad medvilnė yra audinys, kuris yra šiek tiek mažiau atsparus raukšlėms nei kiti, jis yra labai patvarus. Iš jo pagaminti drabužiai tarnauja metų metus ir nesugadinami. Dėl to, kad jis yra lankstus, gerai priglunda prie kūno, yra patogus dėvėti ir nevaržo judesių. Tai leidžia pabrėžti savo figūros privalumus, o tai ypač pasakytina apie marškinėlius ir apatinius drabužius. Neįprastas medvilninių audinių privalumas – atsparumas kvapams. Jis ne tik praeina per kvapus su dideliu atsparumu, bet ir labai greitai juos išskiria. Todėl apsilankymas riebalais kvepiančiame bare nėra problema medvilninių drabužių atveju. Kita vertus, problemų sprendimas yra tinkamas lyginimas ir valymas.

Kaip plauti, lyginti ir džiovinti medvilnę? Medvilninis audinys – patarimai

Medvilnė dėl savo natūralios struktūros reikalauja tinkamos priežiūros. Nedėkite drėgnų drabužių į spintą ar lagaminą, kad jie nesusidarytų.

Medvilnės lyginimas – kokiai temperatūrai turėčiau nustatyti lygintuvą?

Tačiau jis atsparus temperatūrai – gali būti lyginamas net 150-180°C temperatūroje. Jis išsijungia greičiau, jei lyginate garais.

Medvilnės plovimas – kiek laipsnių?

Medvilnė taip pat yra gana lengva plauti. Jis nebijo 90°C ir aukštesnės temperatūros. Nepaisant to, verta šiek tiek sumažinti skalbimo temperatūrą iki maždaug 60 °C, jei medvilnė dažoma. Jis gali būti susuktas.

Medvilninių drabužių džiovinimas

Džiovindami nepamirškite nepalikti jo suglamžyto ir ne visiškoje saulėje. Ilgalaikis spindulių poveikis gali jį sugadinti.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...