Kaip pasirinkti audinį pamušalui?

Pamušalas yra labai svarbus drabužių elementas, nors dažnai nepakankamai įvertinamas, ir, priešingai nei atrodo, audinio pasirinkimas pamušalui yra labai svarbus. Gerai parinkta medžiaga gali padaryti stebuklus su drabužiais. Pamušalas yra audinio sluoksnis, naudojamas drabužio vidui užbaigti. Dažnai tai yra atskira medžiaga, kuri yra siuvama per visą drabužio paviršių. Pamušalai apsaugo drabužį nuo nusidėvėjimo, užtikrina patogumą dėvint ir apsaugo nuo spalvos pasikeitimo. Yra įvairių tipų pamušalai, tokie kaip: poliesteris, šilkas, medvilnė arba satinas.

Pamušalų tipai

 

Pamušalai būna įvairių tipų ir kiekvienas turi savo unikalias savybes, kurios turi įtakos drabužio veikimui, patogumui ir išvaizdai. 


Poliesterio pamušalas - dažniausiai naudojamas pamušalo tipas dėl savo stiprumo, prieinamumo ir lengvos priežiūros. Jis yra atsparus raukšlėms, tempimui ir susitraukimui, todėl yra praktiškas pasirinkimas kasdieniams drabužiams.

 

Šilko pamušalas - Šio tipo pamušalas yra prabangesnis ir suteikia minkštą ir šilkinį odos pojūtį. Šilko pamušalai yra lengvi ir kvėpuojantys, todėl jie yra idealus pasirinkimas vasaros drabužiams. Tačiau jie reikalauja papildomo dėmesio ir yra subtilesni nei kitų tipų pamušalai.

 

Medvilnės pamušalas - Šio tipo pamušalas yra patvarus, kvėpuojantis ir lengvai prižiūrimas. Jis dažnai naudojamas kasdieniuose drabužiuose, pavyzdžiui, džinsiniuose švarkuose ar vasaros suknelėse.

 

Viskozės pamušalas - viskozė yra dirbtinis pluoštas, imituojantis natūralių pluoštų išvaizdą ir pojūtį. Viskozės pamušalai yra minkšti, patogūs ir gražiai krenta, todėl jie yra puikus pasirinkimas oficialiam dėvėjimui.

 

Satino pamušalas -  Satinas yra lygus ir blizgus audinys, suteikiantis drabužiams prabangaus prisilietimo. Satino pamušalai dažnai naudojami oficialiuose drabužiuose, pavyzdžiui, vestuvinėse ar vakarinėse suknelėse.

 

Priežiūros


Norėdami prižiūrėti savo įklotus, svarbu patikrinti etiketę su instrukcijomis, kaip juos valyti ir prižiūrėti. Kai kuriuos pamušalus, tokius kaip šilkas ar viskozė, reikia sauso valymo, o kitus galima skalbti mašinoje. Visada naudokite švelnų ploviklį ir venkite naudoti audinių minkštiklius, nes jie gali sugadinti pamušalą. Norėdami išvengti raukšlių, pakabinkite drabužį ant minkštos pakabos arba atsargiai sulankstykite ir laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

 

Kaip pasirinkti pamušalą?

 

Jūsų pasirinktas pamušalo tipas priklauso nuo drabužių tipo, biudžeto ir asmeninių pageidavimų. Renkantis pamušalą paltui ar švarkui siūti, svarbu atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Pirmiausia atkreipkite dėmesį į audinio, iš kurio pagaminti jūsų drabužiai, tipą. Jei jūsų drabužis pagamintas iš vilnos ar kašmyro, geriausia rinktis šilko ar poliesterio pamušalą. Jei jūsų kailis pagamintas iš nailono ar poliesterio, medvilnės ar satino pamušalas gali būti geras pasirinkimas.

 

Taip pat svarbu pasirinkti tinkamo storio pamušalą. Per plonas pamušalas gali nepakankamai apsaugoti nuo šalčio, o per storas pamušalas gali padaryti drabužį nepatogiu dėvėti. Geriausia pasirinkti pamušalą, kurio storis yra panašus į patį audinį.

 

Pamušalai turi būti naudojami ne tik paltuose ir striukėse. Taip pat galite juos naudoti kituose siuvimo projektuose, pavyzdžiui, suknelėse, sijonuose, švarkuose. Pasirinkę tinkamą pamušalą, galite pagerinti savo drabužio išvaizdą ir funkcionalumą.

 

Prastai parinkta medžiaga pamušalui 

 

Čia yra prastai parinktos medžiagos poveikis pamušalui:

 

Per didelis prakaitavimas - Jei pamušalas neįkvepia ar neužteršia drėgmės, jis gali sukelti pernelyg didelį prakaitavimą, kuris sukelia nemalonų drėgmės jausmą.

 

Drabužių pažeidimas - Neteisingai parinktas pamušalas gali sukelti trintį tarp jų. ir išorinė drabužio medžiaga, kuri sukelia pažeidimus, dilimą ir net plyšimą.

 

Elastingumo trūkumas - Jei pamušalas nėra pakankamai elastingas, jis gali apriboti judėjimo laisvę

 

Šilumos problemos - Dėl netinkamo pamušalo kūnas gali perkaisti arba atvėsti, jei jis neužtikrina tinkamos šilumos izoliacijos.

 

Įjautrinta oda - Tam tikros pamušalo medžiagos gali sukelti odos dirginimą ar alergines reakcijas, kurios gali sukelti nemalonų diskomfortą ar odos ligas.

 

Prasta apdaila - Jei pamušalas nėra kruopščiai baigtas arba suderintas su išorinės medžiagos spalva ir stiliumi, tai gali turėti įtakos drabužio estetikai ir padaryti jį blogą.

Todėl svarbu pasirinkti tinkamas pamušalo medžiagas, kurios atitiks drabužių tipą ir naudojimo sąlygas.

Komentarai ()

Pakrovimo...