Pradedančiųjų vadovas - viskas, ką reikia žinoti apie medžiagas?

Audinio ir megzto audinio skirtumai

Mūsų audinių didmenininko siūloma tekstilė paprastai skirstoma į dvi grupes – austus ir megztus audinius. Jie skiriasi savo savybėmis, kurias lemia gamybos būdas. Jo dėka trikotažiniai audiniai paprastai būna laisvesnės struktūros, minkštesni ir labai elastingi. Kita vertus, audinius lengviau kirpti ir siūti, o iš jų pagaminti drabužiai retai deformuojasi.

Konvulsija

Abi tekstilės grupės yra įvairių rūšių, jos skirstomos pagal pynimą. Dvipusiai pynimo audiniai:

  • paprastas pynimas – jis itin patvarus. Jis naudojamas patalynei, staltiesei, drabužiams ir dekoratyviniams audiniams,
  • Panamos pynimas – daugiausia naudojamas sportinių megztinių, kostiumų ir marškinių gamybai,
  • Dvipusis pynimas – jis naudojamas apmušalų audiniams, drabužiams ir viršutiniams drabužiams. Šio tipo medžiagos pasižymi mažesniu dėmių matomumu,
  • Grosgrain pynimas – naudojamas ne tik viršutinių drabužių, dekoratyvinių ir baldinių audinių, bet ir suknelių gamybai.

Vienpusiai pynimai apima:

  • vienpusis pynimas - jis naudojamas darbo drabužių, viršutinių drabužių ar kelnių siuvimui,
  • Satino pynimas – naudojamas elegantiškų drabužių medžiagoms, tokioms kaip vakarinės suknelės, sijonai, marškiniai ir palaidinės, brangi patalynė, apatiniai drabužiai ar naktiniai marškiniai, gaminti.

Megzti audiniai gali būti susipynę įvairiais būdais, dėl kurių jie skiriasi išvaizda ir savybėmis.

Sudėtis

Mūsų siuvimo medžiagų didmenininko siūlomi produktai taip pat yra pagaminti iš įvairių pagrindinių žaliavų. Pluoštai, iš kurių gaminamos medžiagos, skirstomi į:

  • natūralus – didžioji dauguma gaunama iš gyvūnų (visų rūšių vilnos ir šilko) arba augalų (medvilnės, lino),
  • sintetiniai – cheminiu būdu pagaminti pluoštai (poliesteris, poliamidas, elastanas),
  • dirbtinis – pagamintas iš celiuliozės (viskozės). Ši medžiaga neturėtų būti bijoma, nes ji turi ypatingų savybių, nepaisant to, kad ji yra dirbtinai pagaminta. Daugiau apie viskozę čia.

Kokios medžiagos turėtų būti naudojamos siūti atskirus drabužius?

Marškinėliai – jie turi būti patogūs ir erdvūs. Medvilninis, viskozinis ar kilpinis trikotažas geriausiai tinka siūti pagrindinius marškinėlius. Jei norite siūti ką nors elegantiškesnio, galite naudoti tuos pačius audinius kaip ir marškiniams.

Marškiniai – dažniausiai klasikiniai, vyriški marškiniai siuvami iš medvilnės, tačiau savęs riboti nereikia. Norėdami siūti marškinius, galite naudoti šilką, viskozę, medvilnę, liną ar šių audinių mišinį. Čia viskas priklauso nuo pasirinkto pjūvio ar efekto, kurį norite pasiekti. Šilkas ar viskozė puikiai tinka siūti laisvus, tekančius marškinius.

Sijonai – šiuo atveju viskas priklauso nuo efekto, kurį norite pasiekti. Standžios medžiagos puikiai tinka platėjantiems sijonams. Glaudžiai prigludusiems modeliams reikia naudoti megztą arba austą audinį su elastano mišiniu. Jei norite kažko lengvo, rinkitės musliną ar šilką.

Suknelės – populiariausias vasarinių suknelių audinys yra viskozė, kuri yra lengva, nesiglamžo ir kvėpuoja. Jei jums patinka erdvios, subtilios suknelės, rinkitės musliną. Medvilniniai audiniai ar linas taip pat puikiai tinka atostogų aprangai dėl savo savybių. Vakarinių suknelių siuvimui verta rinktis plonesnę vilną, taftą ar žakardą. Sporto modeliams reikės naudoti megztus audinius.

Kelnės – kasdienių kelnių audiniuose turėtų būti elastano, kad jie nevaržytų judėjimo laisvės. Džinsinis audinys bus geriausias. Jei norite sportinių kelnių, rinkitės medvilnę, sintetinio pluošto mišinius ar likrą. Klasikinių sportinių kelnių atveju įsigykite džemperio striukę. Norėdami siūti elegantiškas kelnes, galite naudoti medvilninį satiną ar šilką, o lininiai audiniai puikiai tinka vasaros aprangai. Atminkite, kad net ir oficialesnėse kelnėse nereikia apsiriboti tik paprastais audiniais. Struktūrinis ir raštuotas audinys taip pat gerai veiks šiame vaidmenyje. Izpol didmenininkas siūlo, pavyzdžiui, žakardą su gėlių ar geometriniu modeliu.

Komentarai ()

Pakrovimo...