Stilingi megzti audiniai

Įkvėpimas iš praėjusio amžiaus septintojo ir devintojo dešimtmečio mados atnešė gyvą susidomėjimą trikotažu, ypač megztiniu, su matoma struktūra ir ažūriniu pynimu. Tačiau megztų audinių mūsų drabužiuose yra ne tik megztinių ir megztinių pavidalu, bet ir suknelių, marškinėlių ir – ypač elastingų, minkštų ir patogių. 

 

Ar žinote, kokie trikotažiniai audiniai pasižymi? Šiame įraše sužinosite daugiau apie jų specifiką, todėl bus daug lengviau pasirinkti tinkamą medžiagą projektui, su kuriuo šiuo metu dirbate! 

Audiniai ir megztos medžiagos – koks skirtumas 

Kaip rodo pavadinimas, audiniai yra austi medžiagos, o trikotažiniai audiniai gaminami "mezgant". Tai, kas išskiria audinius ir megztus audinius, yra atskirų pluoštų audimo būdas.

 

Megzti audiniai yra plokščias tekstilės gaminys, pagamintas kuriant kilpų eilutes ar stulpelius. Mažiausias megzto audinio elementas yra kilpa. Megztos siūlės, išdėstytos horizontaliai viena šalia kitos, sudaro siūlių eilę. Dygsniai, išdėstyti vertikaliai vienas virš kito, sudaro siūlių stulpelį. 

 

Visa konstrukcija turi būti pakankamai lanksti ir ištempiama visomis kryptimis. Megzto audinio tipas priklauso nuo to, kiek laiko siūlas yra viename dygsnyje ir kiek eilučių bei stulpelių yra visoje, todėl megzti audiniai gali būti lygūs, ažūriniai, raštuoti, tekstūruoti arba su pluošto krūva. Tinkamos medžiagos pasirinkimas, žinoma, priklauso nuo jūsų konkrečių poreikių. 

Septintojo dešimtmečio mada – vintažinis trikotažas ir dar daugiau

Septintojo dešimtmečio mados įkvėpimai neblėsta ir panašu, kad ji kurį laiką liks su mumis. Ką tai reiškia? Įvairiaspalvis trikotažas, žinoma! Madoje išlieka ne tik vintažiniai megztiniai su netaisyklingais raštais, bet ir hipių įkvėptos suknelės, dviračių šortai, tekantys sijonai ir apkarpytos viršūnės ir net apatinis trikotažas aukštu liemeniu! 

 

Jei mėgstate išprotėti dėl mados, būtinai įsigykite megztą audinį su sidabru ar aukso lureksu. Keletą sezonų aptemptos, blizgios suknelės ir platėjančios kelnės, pagamintos iš šios medžiagos, buvo hitas! Tamprios suknelės ir sijonai yra puikus būdas pabrėžti savo kreives šaltesnėmis dienomis. Megzti drabužiai puikiai tiks jūsų figūrai, nes nevaržo judesių ir juos galite dėvėti bet kokiai progai.

 

Taip pat galite lažintis už medvilninį ir džemperio trikotažą, taip pat šilką, megztinį, blizgučius ir viskozės trikotažą, puikiai tinkantį lengviems marškinėliams ir suknelėms kasdieniam dėvėjimui. Juos galite naudoti norėdami siūti patogias kelnes, megztinius, marškinėlius ir net sukneles, tinkamas dėvėti ištisus metus.

Kaip tinkamai prižiūrėti megztus audinius

Megztas audinys reikalauja priežiūros pagal gamintojo instrukcijas – tačiau ne visada turime gaires, kurios informuotų, kokioje temperatūroje skalbti tam tikrą medžiagą ar kokius skalbinių ploviklius naudoti. Tačiau verta laikytis kelių paprastų taisyklių, dėl kurių megztas audinys ilgą laiką atrodys puikiai. 

 

Visų pirma, turėtumėte atskirti šviesą nuo tamsių drabužių, kad nebūtų atsitiktinio dažymo. Nepamirškite matuoklio įsigyto džemperio audinio pasukti iš vidaus į išorę – taip ilgiau išlaikysite originalią audinio spalvą. Taip pat svarbu skalbti žemoje temperatūroje, kuri taip pat apsaugo medžiagą nuo pažeidimų ir spalvos praradimo.

Kaip išsirinkti gerą trikotažo parduotuvę?

Megzti audiniai neprilygsta megztiems audiniams – rinkoje esančios medžiagos yra tokios įvairios kokybės, kad klientai dažnai susimąsto, kur pateikti užsakymą prieš eidami į mūsų internetinę parduotuvę. 

 

Kaip išvengti apsipirkimo paslydimo? 

 

Visų pirma atkreipkite dėmesį į didmenininko skaidrumą. Jei klientai neturi laisvos prieigos prie pagrindinės informacijos apie tam tikrą medžiagą, tai turėtų būti signalas, kad parduotuvė bando kažką paslėpti. Galbūt pakanka prašymo darbuotojams pasidalinti tokiais duomenimis. 

 

Atminkite, kad geras aptarnavimas įrodo didmenininko lygį, taigi ir siūlomų audinių bei megztų audinių kokybę. Tai gali skambėti nereikšmingai, tačiau šie du klausimai dažnai eina koja kojon. Taigi, jei jus domina tik aukštos kokybės megztas audinys marškinėliams, patikrinkite, kaip atrodo parduotuvės bendravimas su klientais.

Tačiau, nepriklausomai nuo to, ar jums reikia elastingų, lininių ar plisuotų megztų audinių, rinkitės internetinę parduotuvę, kuri siūlo aukštos kokybės ir patvarius audinius su plačiu raštų ir spalvų pasirinkimu – kaip ir mūsų didmenininkas!

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...