Medžiagos, puikiai tinkančios rudeniui

Ateina ruduo, o kartu su juo vėl naudojamos striukės, paltai, megztiniai ar storesni marškiniai ilgomis rankovėmis. Žinoma, oras rudenį gali būti nenuspėjamas. Visai šalia palyginti šiltų dienų staiga atsiranda gerokai vėsesnių dienų. 

Kartais užtenka lengvos striukės ar net džemperio – kitais atvejais lapkričio orai gali net priversti mus dėvėti kepurę ir šaliką. Be to, rudens oras, nors ir ne toks sunkus kaip žiemos oras, reikalauja apsivilkti kelis drabužių sluoksnius. Net apatiniai drabužiai rudenį turi šiek tiek kitokias funkcijas nei karštą vasarą. Tai, ką dėvime, priklauso ne tik nuo oro sąlygų, bet ir turi būti maloni akiai ir tiesiog elegantiška.

Geriausios medžiagos rudens aprangai

Aukštos kokybės drabužiai rudeniui yra pagaminti iš tinkamai parinktų medžiagų. Tie, kurie atitinka anksčiau aprašytas sąlygas. Pateiksime keletą pavyzdžių, kokios medžiagos ir audiniai geriausiai tinka rudens drabužiams.

Megzti

Megzti audiniai puikiai dera su rudens megztiniais ir megztiniais, daugiausia dėl jų elastingumo ir kvėpavimo. Jie yra minkšti, lankstūs ir malonūs įvynioti šaltesnėmis dienomis. Jei norite daugiau sužinoti apie pačius megztus audinius ir kuo jie skiriasi nuo audinių – peržiūrėkite mūsų trikotažinių audinių tipų kategoriją.

Vilna

Vilna yra beveik ikoninė, kai kalbama apie rudens ir žiemos drabužių medžiagas. Jis taip pat labiausiai pageidaujamas klientų ir drabužių gamintojų. Jis pagamintas iš medvilnės pluošto, kuris rudens kontekste pasižymi labai gera šilumos izoliacija. Jis labai gerai apsaugo nuo net stipraus šalčio. Kitas vilnos privalumas yra tas, kad medžiaga vargu ar raukšlėjasi. Vilnos pluoštai yra neįtikėtinai atsparūs ir lankstūs.

Kašmyras

Tam tikra prabangi ir šiek tiek brangesnė vilnos veislė yra kašmyras. Medžiaga tinka aukščiausios kokybės drabužiams. Be klasikinės vilnos privalumų, kašmyras pasižymi estetinėmis ir funkcinėmis vertybėmis. Jis yra minkštas, labai malonus liesti ir užtikrina tinkamą šilumos izoliaciją net ir ploname medžiagos sluoksnyje. Dėl to jis nevaržo judesių, šildo ir gražiai atrodo.

Veliūras ir aksomas

Veliūras yra puiki medžiaga rudens drabužiams dėl to, kaip jie gaminami. Dauguma veliūrinių ar aksominių audinių gaminami tam tikru būdu susipynus du siūlus. Dėl šios priežasties vienoje pusėje yra žemas, minkštas ir pūkuotas kailis. Be to, ši medžiaga atrodo nuostabiai ir suteiks daugeliui rudens aprangos blizgesio – tai veliūras.

Medvilnė

Klasika tarp drabužių audinių – puikiai tiks ir rudenį. Šiame kontekste jis turi labai gerus vandens absorbcijos gebėjimus, yra kvėpuojantis, minkštas ir patogus naudoti. Jis gerai plauna, o rudenį dažnai galime nustebinti bala ar staigiu krituliu.

Chanel audiniai

"Chanel" audiniai daugiausia gaminami iš tvido. Jie labai gerai izoliuoja šilumą ir tinka progoms, kai rekomenduojama elegancija ir klasikinis stilius.

Paltų audiniai – apsilankykite mūsų internetinėje parduotuvėje

Be drabužių audinių, rudenį verta rinktis ir lauko drabužių audinius. Mūsų internetinėje parduotuvėje pristatomi kailio audiniai tiek iš natūralios vilnos, tiek iš alpakų vilnos variantų. Būtent šios žaliavos dažniausiai naudojamos aukštos kokybės, efektyviems ir elegantiškai atrodantiems paltams, paltams ir striukėms gaminti. Tai ideali bazė ruošiant drabužius tiek vadinamajam pereinamajam sezonui, tiek šaltesniam rudeniui ir žiemai.

Medžiaga rudeniui, ką tai reiškia?

Rudenį verta rinktis drabužius, pagamintus iš tinkamų medžiagų – jie turi būti parinkti taip, kad atliktų jiems patikėtas funkcijas. Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis rudens garderobą pagal medžiagą? Štai keletas pastabų:

Medžiagos rudeniui turi būti termoizoliacinės – akivaizdu, kad jos turi mus apsaugoti nuo šalčio. Idealios yra medžiagos, kurios sušildys jus šaltą rytą ir nesukels perkaitimo, kai dar šilta spalio saulė žvilgčioja iš rūko,

Minkšti ir lankstūs – rudeninius drabužius tiesiog reikėtų dėvėti patogiai. Tai ypač svarbu, kai esame priversti dėvėti džemperį ar megztinį šalia marškinėlių ir rudeninę striukę ar paltą ant jų. Rudens drabužiai turėtų apsaugoti ir papuošti, o ne būti našta,

Svarbus rudens audinių aspektas yra higroskopiškumas ir hipoalergiškumas. Rudenį mūsų natūralus imunitetas silpsta, todėl medžiagos, kurios atbaido erkutes, nesikaupia pelėsių ir grybelių bei neturi alergenų, yra papildoma parama sveikatai. 

Audiniai rudeniui taip pat turėtų būti gražūs! Taip pat rudenį verta pasirūpinti tinkamu drabužių stiliumi ir vizualiniais aspektais – mūsų pasiūlyme rasite platų unikalių audinių ir medžiagų pasirinkimą, kurie paįvairins jūsų garderobą.

Susiję produktai

Komentarai ()

Pakrovimo...