Audiniai suknelėms - kiek audinio jums reikia? Kaip planuoti pirkinį?

Einant į parduotuvę ar naršant internetinius audinių pasiūlymus, vienas iš dažniausiai pasitaikančių klausimų, kurie gali mus varginti, yra tai, kiek audinio mums reikia siūti savo svajonių suknelę. Tinkamas audinio kiekio įvertinimas yra labai svarbus, kad būtų išvengta situacijos, kai siuvimo metu pritrūkstame audinio arba, priešingai, perkame per daug jo. Šiame straipsnyje mes jums pasakysime, kaip įvertinti jums reikalingo audinio kiekį, pasirinkti tinkamą medžiagą ir gerai suplanuoti pirkimą.

Medžiagos ir audiniai suknelėms: kiek jums reikia?

Jei nenorite įsitraukti į reikalingo audinio kiekio apskaičiavimą, verta naudoti paruoštus modelius. Tokiuose modeliuose pateikiama tiksli informacija apie audinio kiekį, reikalingą konkrečiam suknelės dydžiui. Be to, modelio išdėstymo ant audinio modeliai padės jums maksimaliai išnaudoti įsigytą audinį. Paruoštus raštus galima rasti audinių parduotuvėse, siuvimo knygose ar internete.

Tačiau jei neturite paruošto modelio arba jį sukuriate patys, turėsite patys apskaičiuoti, kiek audinio jums reikia. Šiuo tikslu verta atsižvelgti į suknelės ilgį ir rankovių ilgį (jei suknelė juos turės). Jei planuojate siūti suknelę ant pamušalo, nepamirškite pridėti papildomo metro bėgimo audinio. Žemiau pateikiami audinių kiekių, reikalingų skirtingų tipų suknelėms, pavyzdžiai:

  • Suknelė be rankovių: 1,4 m.

  • Suknelė trumpomis rankovėmis: 1,6 m.

  • Suknelė ilgomis rankovėmis: 1,9 m.

Atkreipkite dėmesį, kad aukščiau pateiktos vertės yra tik gairių pavyzdžiai ir gali skirtis priklausomai nuo konkretaus projekto. 

Audiniai suknelėms ir papildomiems supjaustytiems elementams

Planuodami suknelėms reikalingo audinio kiekį, nepamirškite apie papildomus kirpimo elementus, tokius kaip kišenės, rankogaliai ar maivymosi. Visi šie priedai padidina medžiagos sunaudojimą. Taigi, jei jūsų projekte yra daug šių elementų, įtraukite apie vieną metrą papildomos medžiagos. 

Raštuoti audiniai vasarinėms suknelėms gali būti papildomas iššūkis skaičiuojant reikalingo audinio kiekį. Jei modeliai turėtų gražiai derėti tarpusavyje, pavyzdžiui, čekiai, juostelės ar gėlės, modelio elementų išdėstymas ant audinio turi būti tinkamai suderintas. Jei nesate tikri, kiek tiksliai audinio jums reikės, visada geriau pasirinkti šiek tiek didesnį kiekį. Tokiu būdu turėsite pakankamai audinio, o iš likusio audinio galėsite, pavyzdžiui, pasigaminti dekoratyvinę elastinę juostą ar galvos juostą.

Tinkamų audinių pasirinkimas:

Tinkamo audinio pasirinkimas suknelėms priklauso nuo mūsų pageidavimų, sezono ir progos, kuriai suknelė skirta. Yra daug skirtingų audinių tipų, kurie gali būti naudojami suknelės siuvimui, tačiau svarbu pasirinkti audinį, kuris atitiktų mūsų lūkesčius tiek išvaizdos, tiek komforto požiūriu.

  • Audiniai vasarinėms suknelėms - Vasarai verta lažintis dėl lengvų ir erdvių medžiagų, tokių kaip medvilnė, linas, viskozė ar šilkas. 

  • Natūralūs audiniai suknelėms - Jei visų pirma vertinate natūralius pluoštus, audiniai iš organinės medvilnės, kanapių ar lino bus puikus pasirinkimas.

  • Išskirtiniai audiniai suknelėms - Jei ieškote išskirtinesnių variantų, galite rinktis tokias medžiagas kaip natūralus šilkas, nėriniai ar aksomas.

Prieš atlikdami galutinį audinio pirkimą, rekomenduojame užsisakyti pavyzdžių. Jų dėka turėsite galimybę fiziškai paliesti ir žiūrėti medžiagą. Mūsų svetainėje siūlome galimybę užsisakyti iki 10 nemokamų lygios medžiagos pavyzdžių. Įvertinę audinio kokybę, tekstūrą ir spalvą, galėsite įsitikinti, kad renkatės tinkamą audinį savo projektui. Svarbu įsitikinti, kad ji atitinka jūsų lūkesčius ir atitinka suknelės, kurią norite siūti, viziją.

Tinkamai pasiruošę prieš pradėdami siūti, galėsite sutelkti dėmesį į gražios suknelės, kurioje jausitės patogiai ir ypatingai, sukūrimą!

Komentarai ()

Pakrovimo...