4 idėjos, kaip naudoti likusias medžiagas

Tvari mada, arba greitosios mados priešingybė, yra dizaino filosofija, tvarumo tendencija ir, svarbiausia, socialinė atsakomybė. Tiek drabužių pramonės projektavimas, gamyba ir platinimas, remiantis tvarios mados idėja, vykdomi atsižvelgiant į natūralią aplinką ir naudojant planetai palankius metodus. Ši mada kasmet sulaukia minios šalininkų. Atsižvelgiant į vyraujančią tendenciją, verta paminėti, kad mūsų mažose vietinėse siuvimo dirbtuvėse taip pat verta rūpintis tvaria gamyba, rūpintis kiekviena detale. Šiame straipsnyje norėtume įkvėpti jus naudoti, pavyzdžiui, likusias medžiagas. Pateikiame 4 idėjas, kaip tinkamai panaudoti likusias medžiagas.

Namams

Visada bus argumentas pagražinti mūsų butą. Likusių audinių dėka galime siūti, pavyzdžiui, unikalias lovatieses, pagalvių užvalkalus, staltieses ar servetėles. Tarp audinių, tinkamų namų aksesuarams siūti, pirmiausia galime paminėti: vilną, medvilnę ir kašmyrą, tačiau tiks ir linas, šilkas bei poliesteris. Puiki idėja naudoti likusias medvilnės ar lino medžiagas yra maisto maišeliai, audiniai ir rankšluosčiai. Kitas pavyzdys yra likusių medžiagų naudojimas tualeto reikmenų krepšio ar pirkinių krepšio siuvimui. 

Sau

Likusios šilko medžiagos puikiai tinka siūti užrištomis akimis, turbanais ar plaukų juostomis, kurios apsaugos jūsų plaukus miego metu ir išlaikys plaukus geresnės būklės.

Vaikams

Iš likusių medžiagų galite sukurti talismanus, antklodes ar kūdikių kilimėlius. Jie taip pat puikiai tinka siuvant skrybėles vaikams. Šį sezoną madingos kaušinės kepurės, kurios apsaugos vaiko galvą nuo saulės. Didesni audinio gabalai taip pat gali būti naudojami drabužiams siūti kūdikiui. 

Artimiesiems

Jei turite specialių likučių, pavyzdžiui, raštuoto šilko, padovanokite savo artimiesiems skarą ar šaliką. Šilkas ar poliesteris puikiai tiks šalikams ir šalikams. 

Esu tikras, kad jūs, kaip patyrę siuvėjai, rasite daugiau kūrybingų idėjų, kaip panaudoti likusius audinius. Vienintelis dalykas, kuris mus riboja, yra mūsų vaizduotė.

Kalbant apie tvarią madą, verta paminėti ir dviračių sportą. Upcycling buvo didžiausia tendencija 2021 m. pavasario-vasaros parodose. Net dideli mados namai vis labiau nori naudoti anksčiau naudotas medžiagas, iš kurių siuva visiškai naujus drabužius.

Komentarai ()

Pakrovimo...